Muhabbit

Güney Kore’de Bir Kripto Para Yatırım Şirketi Sertifika Aldı!

Güney Kore’de bir kripto para yatırım şirketi olan Hyperithm, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi (ISMS) sertifikası aldı.

Güney Kore

Güney Kore

Güney Kore’de bir kripto para yatırım şirketi olan Hyperithm, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi (ISMS) sertifikası aldı. Koreli yetkililer, her dijital varlık ile ilgili çalışan şirketlerin kendi işini güvence altına alması nedeniyle alınması gereken önemli bir sertifika olduğundan bahsetti.

Hyperithm, Güney Kore’de bir kamu kurumu tarafından bilgi güvenliği sertifikası alan ilk dijital varlıklara yatırım yapan şirket. Hyperithm’in aldığı bu sertifika ile kripto paralarla alakalı işler yapan firmaların, geleneksel borsalar da olduğu gibi dijital varlık endüstrisinin güvenliği ve şeffaflığı sağlamak için hükümet standartlarına nasıl uyum sağladığını gösteriyor. Daha önce kripto para saklama hizmeti KODA (Korea Digital Assets) ve yalnızca dijital varlıklardan oluşan banka Sandbank, sertifikalandırıldığını açıklamıştı.

Bu kripto para işletmeleri, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISMS) sertifikasını almak için Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA) kapsamında da ayrı olarak incelemeye tabi tutuldu. ISMS sertifikası, bir işletmenin sahip olduğu bilgileri koruması için yeterli önlemleri aldığını kanıtlar. Kripto para işletmeleri için ISMS, yatırımcıların daha çok bilgisayar korsanlığına karşı korunması ile ilgilidir.

Blok zinciri tabanlı sistemler, doğrudan kripto para birimini “hack”lemeye karşı daha iyi bir güvenlik oluşturduğundan, siber suçlular yatırımcıların kişisel bilgilerini hedef almak isteyebilir. O yüzden saldırılar “coin”lerin blok zincirinden çok merkezi borsaların sakladığı kişisel verilere saldırmakla alakalı olabiliyor.

Bu nedenle ISMS sertifikası alan kripto para işletmeleri; kapsamlı bir şekilde incelendiğini, bilgi sisteminin güvenliğini sağladığını, kişisel bilgilerin ve çalışan bilgilerinin şifrelediğini gibi kullanıcılarının bilgilerinin korunmasına yönelik hükümet standartlarını karşıladığını kanıtlamış olur.

Hyperithm sertifikayla beraber Kore Mali İstihbarat Birimi’ne (FIU) kaydolma şansını da yakalamış oluyor. Bu yılın Mart ayında, yapılan bazı regülasyonlardan sonra Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), kripto para işletmelerinin ISMS sertifikası almasını zorunlu kılındı.

Mali İstihbarat Birimi (FIU) Nedir?

Mali İstihbarat Birimi, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele eder. FIU bu mücadeleyi, suç gelirleri ve terörizmin finansmanına ilişkin bilgileri toplamaya çalışır. Ulusal gerekliliklerden dolayı şirketler, bazı bilgileri FIU’ya bildirilmesi istenir. FIU da bu finansal bilgileri almak, analiz etmek ve bu analiz sonuçlarını yetkili otoritelere dağıtmakla görevli ulusal nitelikte merkezi bir birimdir.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Son Yazılar

Exit mobile version