Muhabbit

Güney Kore’deki Film Festivali Blockchain’i Kullanacak

Gyeonggi Film Akademisi ve Blockchain tabanlı film dağıtım platformu MovieBloc şirketi ortaklık kurdu

Güney Kore’deki Film Festivali Blockchain Teknolojisini Kullanacak

Gyeonggi Film Akademisi ve Blockchain tabanlı film dağıtım platformu MovieBloc şirketi, 25 Eylül – 04 Ekim tarihleri ​​arasında düzenlenecek olan “6. Gyeonggi Film Akademisi Festivali”ne ev sahipliği yapmak için bir iş anlaşması imzaladığını duyurdu.

Gyeonggi Film Akademisi Festivali, Koronavirüs salgınının izleyiciler arasına yayılmasını önlemek için daha güvenli bir ortam olan çevrim içi platformda düzenlenecek.  Bu etkinliğin çevrim içi yayınlanması ile ilgili platformu ise anlaşmanın ortağı olan MovieBloc firması gerçekleştirecek.

MovieBloc, yapılan iş anlaşması gereği çevrim içi film festivaline ait tüm verilerin yer aldığı özel bir gösterim sayfası açacak. Festival için oluşturulan bu platformda 70 adet film davetli olarak gösterime girecek.

Gösterim sayfasında yer alacak olan filmler; akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve tabletler aracılığıyla kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek.  Platform üzerinden yayınlanan filmleri izleyen izleyiciler, gösterim sona erdiğinde doğrudan sistemi ve filmleri yorumlama ve derecelendirme imkanına sahip olacaklar. Katılımcılar, aynı zamanda platform üzerinde yer alan bazı özellikler sayesinde filmlere yabancı diller ve altyazılar da ekleyebilecekler. Ayrıca yaptıkları bu işlemler için çeşitli ödüller de alacaklar. Bu ödüllerin arasında MovieBloc (MBL) tokenleri de yer alacak.

MovieBloc ve Gyeonggi Film Akademisi Derneği, oluşturdukları bu ortaklığı sadece bu yıl düzenlenen festival kapsamında gerçekleşen tek seferlik bir etkinlik olarak düşünmüyorlar. Ortaklar Koronavirüs salgını sonrası dönemde de gerçekleştirilecek olan film festivalleri ve benzeri organizasyonlar için çevrim içi platformu sürekli geliştirerek kullanmayı amaçlıyorlar.

MovieBloc’un CEO’su Kang Yeon-kyung, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Oluşturulan bu yeni model sayesinde ulusal ve uluslararası film festivalleri ve film endüstrisinin bir arada var olmasını umuyorum”

Son Yazılar

Exit mobile version