Muhabbit

Güney Kore’den, Kripto Para Vergisi Hakkında Önemli Karar!

Kripto para piyasası son birkaç yıl içinde zirve yaptığı için, kripto para vergilendirmesi hükümet gündeminin her zaman en üstünde yer aldı.

Güney Kore hükümetinin 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmesi beklenen tartışmalı kripto para vergisinin 2025 yılına ertelendiği bildirildi.

Güney Kore hükümet yetkilileri bugün (21.07.2022) mevcut piyasa koşullarındaki durgunluğu ve yatırımcı koruma önlemlerinin hazırlanması için gereken süreyi gerekçe göstererek, kripto para vergi politikasını 2025 yılına ertelediklerini duyurdular. Bir yıllık dönemde 2.5 milyon wonu (1.900 dolar) aşan kripto para kazançlarından yüzde 20 ek vergi alınmasına yönelik ilk planları ise değişmedi.

Güney Kore’deki tartışmalı kripto para vergisi ilk kez Ocak 2021’de duyurulmasından bu yana ikinci kez ertelendi. Alınan kararlarda verginin Ocak 2022’ye kadar yürürlüğe girmesi bekleniyordu. Ancak ülkedeki milletvekilleri vergi alımını bazı gerekçelerle önce 2023’e şimdi ise iki yıl daha ileri bir tarihe attılar.

İlginizi çekebilir: Güney Kore’nin Yeni Cumhurbaşkanı, Kripto Paralardan Vergi Alınması Konusundaki Kararı Erteliyor!

Güney Kore’nin yeni seçilen cumhurbaşkanı’nın kripto para yanlısı olduğu biliniyor. Bu yüzden Koreliler, ülkede kripto para pazarının makul seviyede düzenlenmesini ve ardından vergi kurallarının uygulanmasını bekliyor.

2022 Mayıs ayında sızdırılan bir raporda, Güney Kore’de yeni seçilen cumhurbaşkanı’nın önümüzdeki yılın başlarında Dijital Varlık Temel Yasası’nı (DABA) uygulamaya çalıştığı öne sürüldü. Cumhurbaşkanı, Dijital Varlık Temel Yasası (DABA) yürürlüğe girene kadar vergi almak istemediğini açıkladı.

Dijital Varlık Temel Yasası’nı (DABA) Nedir?

DABA, Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından bu yıl tasarlandı ve tüketicinin korunmasıyla ilgili bir dizi yasayı içeriyor. Kanun; token ihracı, NFT’ler, merkezi borsa (CEX) listelemeleri ve genel olarak kripto paraların araştırılmasını desteklemeye odaklanacak.

Kripto para piyasası son birkaç yıl içinde zirve yaptığı için, kripto para vergilendirmesi hükümet gündeminin her zaman en üstünde yer aldı. Tayland’da da Güney Kore benzeri bir vergi sistemi önerilmişti. Fakat istenilen yüzde 15’lik bir kripto para kazanç vergisi perakende ticaretten ağır tepki aldı ve hükümet vergi politikasını iptal etmek zorunda kaldı.

İlginizi çekebilir: Tayland, Kripto Paralar Üzerinden Almayı Düşündüğü Vergiden Vazgeçti!

Hindistan ise 1 Nisan 2022’den itibaren kripto paralara yüzde 30 vergi uyguladı. Fakat yeni vergi yasalarının yürürlüğe girmesinden sonraki haftalarda ticaret hacimleri yüzde 90 oranında azaldığı için ağır vergilendirme yükü ülkedeki kripto para borsalarına da ciddi zararlar verdi.

İlginizi çekebilir: Yeni Vergi Yasası Sonrası, Hindistan Borsaları Hacim Kaybı Yaşıyor!

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version