Muhabbit

Güney Kore’den Metaverse Hamlesi!

Güney Kore, metaverse sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak adına yeni yasalar çıkaracak!

Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT), metaverse sektörüne yönelik önemli bir hamlede bulundu. Güney Kore Bakanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre, metaverse sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak adına Güney Kore’de yeni yasalar çıkarılacak.

Bildiğiniz üzere Güney Kore, Web3 ve metaverse alanına ilişkin önemli çalışmalar yürüten ülkelerden biri. Bu konularda önemli çalışmalara ev sahipliği yapan Güney Kore’nin Web3 ve metaverse alanını desteklemek için 200 milyon dolarlık yatırımda bulunduğunu da hatırlatalım.

Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT) konuyla ilişkili olarak yaptığı açıklamalarda, geleneksel yasaların metaverse alanından uzaklaştırılması gerektiğinin de altını çizdi. Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı, yasalardaki temel eksikliklerin endüstriyel büyümeyi engelleyebileceğini ifade etti ve ekledi:

“Eski yasalar ile yeni bir hizmeti düzenleme hatasına düşmeyeceğiz.”

Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı

Güney Kore Sektöre Yönelik Çalışmalarını Sürdürürken Terra Olayının Peşini de Bırakmıyor!

Güney Kore eylül ayının başında Web3 endüstrisini desteklemek için ”Metaverse Endüstri Teşvik Yasasını” yayınlayarak aslında sektöre olan olumlu tavrını açıkca beyan etmişti. Güney Kore’nin sektöre karşı olumlu tavrı devam etse de, Terra ekosistemini yönetenler üzerindeki baskıları artırması da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: Terra (LUNA) Kurucusu Do Kwon İçin Yeni Karar Çıktı!

Güney Koreli savcılar ise Terra cephesinde yaşanan olaylar sonrasında LUNA ve USTC için yatırımcılara sık sık uyarılarda bulunmaya devam ediyor. İddiaların odağındaki Do Kwon için yakalama kararı çıkaran savcıların, Kwon’un ve diğer Terra çalışanlarının pasaportlarını iptal etmek için yetkililere başvurduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version