Muhabbit

Güney Kore’den Yeni Düzenlemeler Geliyor!

kore

kore

Güney Kore, kripto para platformlarının kayıt olması için verdiği süre dolduktan birkaç gün sonra yeni bir düzenleme ile gündeme geldi.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) bugün (29 Eylül 2021) yaptığı açıklamada, sanal varlık hizmet sağlayıcılarının (VASP) faaliyetlerini ve çıkarttıkları token’ların ticaretini yasakladı.

Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, bir ay içerisinde çıkar çatışması kuralları dahilinde bir düzenleme yapmak durumunda olacak. Çıkar çatışması kuralları dahilinde değişiklik yapmayan kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyetleri askıya alınacak. Bununla birlikte 100 milyon KRW’ye yani yaklaşık 85 bin dolara varan bir ceza ile karşı karşıya kalacak.

FSC, “çıkar çatışması” kuralının Salı günü (28 Eylül 2021) gerçekleştirilen kabine toplantısında kabul edildiğini açıkladı. Bununla birlikte kuralın kullanıcıların zarar görmesini önlemenin yanı sıra sektördeki şeffaflığı artırmayı amaçladığını ekledi.

Kayıt Olmayan Platformlar Kapatıldı!

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), kripto para platformlarına kayıt olmaları için geçtiğimiz Cuma gününe (24 Eylül 2021) kadar süre vermişti. Beklenen süre sona erdikten sonra sadece 4 kripto para platformu tüm şartları sağlayarak kayıt olabildi.

Şartları sağlayarak “kayıt” olamayan kripto para platformları ise faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Kalan 4 kripto para platformu ise faaliyetlerini sadece Kore Wonu aracılığıyla sürdürebilmekte.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version