Muhabbit

Güney Koreli Savcılar Terra Kurucu Ortağı Daniel Shin’in Evine Baskın Yaptı!

Güney Koreli savcılar, Terra çöküşünün arka planını araştırmaya devam ediyor.

Terra yaşamış olduğu o büyük çöküşle birlikte, ardında birçok mağdur yatırımcı kitlesi bırakmıştı. Kripto para piyasalarının düşüşünün tetikleyicisi olarak da kabul edilen bu çöküşün etkileri ise piyasadaki etkisini hâlâ sürdürüyor.

Güney Koreli yetkililer ise bu olayın peşini bırakmıyor. Olay sonrası Terra çöküşünün merkezindeki dolandırıcılık iddialarını incelemeye alan Güney Koreli yetkililer, çalışmalarını hızlandırdı.

Terra Kurucu Ortağı Daniel Shin’in Evine Baskın!

22 Temmuz 2022 Cuma günü kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, Terraform Labs’ın Kurucu Ortağı olarak bilinen Daniel Shin’in Seul’deki evine 20 Temmuz 2022 Çarşamba günü yetkililer tarafından baskın yapıldı. İddialara göre bu baskın, TerraUSD (UST) stablecoininin çöküşüyle ilişkili yürütülen soruşturmanın sadece bir parçasıydı.

Baskın sonrası Koreli yetkililer açıklama yaparak, polis iş birliği ile yürütülen soruşturma sürecinin hala devam ettiğini ve konuya ilişkin daha fazla bilginin veremeyeceklerini ifade ettiler.

İlginizi çekebilir: LUNA ve UST Krizinin Arkasındaki İsim Do Kwon Kimdir?

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde de Seul Güney Bölge Savcılığı Ortak Mali ve Menkul Kıymet Suçları Soruşturma Ekibi; Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Copax’ın ile birlikte Terra’nın çöküşüyle bağlantılı olan şirketlere baskın düzenlemişti.

İlginizi çekebilir: Güney Koreli Yetkililer, Terra Çöküşüyle Bağlantılı Kuruluşlara Baskın Düzenledi!

Daniel Shin dava süreçleriyle uğraşırken, TerraForm Labs kurucusu Do Kwon için de durum pek farklı değil, Kwon’a da geçtiğimiz aylarda kayıt dışı menkul kıymetler satmak, UST stablecoin ve LUNA’nın istikrarı hakkında yanlış beyanda bulunmak iddiasıyla birçok toplu davalar açılmıştı. Güney Koreli bir hukuk firması olan LKB & Partners da Do Kwon’a dava açan şirketler arasında yer alıyor.

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Kimdir Haberleri için: Kimdir Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version