Muhabbit

Güney Koreli Uzmanlara Göre Bitcoin Zayıf Bir Güvenli Liman!

Hongik Üniversitesi’nden bir profesöre göre, Bitcoin ve kripto paralar güvenli bir liman olmaktan çok uzaklar.

11 Haziran’da Güney Koreli uzmanlar, yerel medya aracılığı ile kripto para birimlerinin güvenli bir liman görevi gördüğünü düşünmediklerini belirtti.

Habere göre, Hongik Üniversitesi’nden Profesör Hong Ki-Hoon, Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerinin altın ve Amerikan dolarına nazaran “güvenli liman” olarak görülmemesi gerektiğini düşündüğünü söyledi. Hong buna rağmen, piyasada yaşanan çalkantılı olayların kripto piyasasını iyi etkilediğini inkar etmedi.

Kripto Paralar Pandemiden Etkilenebilir

Hong, kripto para birimlerinin güvenli liman durumu hakkında şunları söyledi;

Bir birimin, güvenli bir liman sıfatını taşıyabilmesi için iki adet koşulu sağlaması gerekir. Birincisi, birimin değer dalgalanmasının düşük olması. İkincisi ise, piyasa yukarı doğru hareket ettiğinde birim, değerine değer katmalıdır. Bu nedenle, Bitcoin ve diğer kripto paralar bu koşulları sağlayamadığı için bir güvenli liman değiller.

Profesör, corona virüs salgını sürecinde kripto para hacmindeki artışlar için şunları söyledi;

Piyasalar çöktükten sonra, kripto paraların hacimlerinin artmasının sebebi, yatırımcıların yüksek votaliteye yatırım yaparak, düşen varlık değerlerini telafi etme çabasıydı.

Güney Kore’de Endişe Hakim

Yayınlanan makalede ayrıca, “piyasa manipülasyonu” hakkında duyulan endişelere yer verildi. Profesör, kripto para piyasasının Güney Kore’de yeterince düzenlemeye tabi tutulmadığı düşünüyor. Bu durum ile beraber, kripto para birimlerinin artan popülerliğine rağmen bazı yatırımcılar hala kripto para piyasasına çekimser yaklaşıyor.

Bir diğer taraftan, anonim bir yatırım uzmanı konu hakkında şunları söyledi;

Bireysel yatırımcılar genellikle hisse senetlerini düzgün bir şekilde yönetemezler, fakat her şeye rağmen kripto para birimlerinin risk faktörlerini ölçmek neredeyse imkansız. Bu sınırsız risk faktörlerini yatırım yapmadan önce kabul etmelisiniz.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamasıyla beraber, ülkede Gelir Vergisi Yasası‘nın değişeceği açıklandı. Bu durum muhtemelen ülke içindeki kripto hareketliliğini yükseltebilir.

Son Yazılar

Exit mobile version