Muhabbit

Güney Koreli Yetkililer, “Sözde Kimchi Premium” Hakkında Soruşturma Başlattı!

Güney Kore’deki borsalar arasıdaki fiyat farkı azalıyor.

Seul Merkez Bölge Savcılığı, 2 trilyon Kore wonunun (1,5 milyar dolar) üzerindeki yasa dışı yabancı para transferi hakkında bir soruşturma başlattığını bildirdi. Bu para miktarının sözde “Kimchi Premium” ile Bitcoin üzerinden üretildiği belirtiliyor.

Söz konusu soruşturmanın, aslında Güney Kore’nin mali düzenleyicisi olan Mali Denetim Servisi (FSS) tarafından yürütülen daha büyük bir soruşturmanın parçası olduğu bildirildi.

25 Temmuz 2022 Pazartesi günü FSS, soruşturma bilgilerini Yüksek Savcılık’a sunarak soruşturmanın genişletilmesini istedi. Savcılık, “sadece verileri gözden geçirirken böyle bir detayı yakaladıklarını” açıkladı.

Sunulan bilgiler arasında yabancı para transferlerinde yer alan şirketler hakkında da bir denetim raporu yer alıyor. Bu şirketlerin, Woori Bank ve Shinhan Bank gibi ülkenin önde gelen bankalarını da içerdiği iddia ediliyor. FSS’ye göre, söz konusu şirketler, Güney Kore’nin ünlü “Kimchi Premium” modelini Bitcoin üzerinden sömürerek kâr elde ettiler. Daha sonra ise elde ettikleri kârı başta Çin olmak üzere yurt dışına transfer ettiler.

“Kimchi Premium” Güney Kore’de diğer borsalara göre Bitcoin’i daha fazla fiyata satıyor. “Kimchi Premium” kripto para yatırımcıları için kazançlı arbitraj fırsatları yaratmakta.

Güney kore

Güney Kore’nin “Kimchi Premium”u nedir?

Borsalar arasında fiyat farkı her zaman olmuştur. “Kimchi Premium” bundan referans alarak kurulmuş bir platformdur. Güney Koreli yatırımcılar için ABD dolarını ülke içine ve dışına çıkarmak zor ve çok zaman alıyor. Bu aradaki zaman biriken talebe sebep oluyor ve bu da Bitcoin fiyatında yükselişe sebep oluyor.

Koreli düzenleyicilerin kripto paraları araştırmaları ve başlatılan soruşturmalar sonrasında borsalar arasındaki fiyat farkı büyük oranda düştü. 2022 yılı başında “Kimchi Premium”daki Bitcoin fiyatı diğer borsalardan %21,5 daha fazlaydı. Günümüzde ise fiyat farkı kapandı ve CoinGecko’deki Bitcoin fiyatı ile eşitlendi.

Ancak popüler Güney Kore borsası Upbit, TradingView’e göre Bitcoin’i diğer borsalardan %1,6 daha pahalıya satıyor. Bu da yine bir fiyat farkının oluşmasına sebep oluyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version