Muhabbit

Güney Kore’nin Yeni Cumhurbaşkanı, Kripto Paralardan Vergi Alınması Konusundaki Kararı Erteliyor!

Başkan, tüketicilerin vergilendirme konusunda zarar görmesini istemiyor.

Kore Muhabbit

Kore Muhabbit

Güney Kore’nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, kısa süre önce yaptığı açıklamada, kripto para yatırımlarından elde edilen kazançların vergilendirilmesini ertelemek istediğini belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Dijital Varlık Temel Yasası (DABA) olarak adlandırılan yeni bir düzenleme onaylanmıştı. Başkan, Dijital Varlık Temel Yasası (DABA) yürürlüğe girene kadar vergi almak istemediğini açıkladı.

DABA, Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından bu yıl tasarlandı ve tüketicinin korunmasıyla ilgili bir dizi yasayı içeriyor. Kanun; token ihracı, NFT’ler, merkezi borsa (CEX) listelemeleri ve genel olarak kripto paralar ile ilgili olarak hazırlanmıştı.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bilindiği üzere Güney Kore’nin kripto para gelirlerinden vergi istemesi başlangıçta 2022 mali yılı için yürürlüğe girecek şekilde ayarlanmıştı. Ancak bu durum geçtiğimiz aralık ayında alınan yeni bir kararla 2023 yılına ertelendi. Şimdi ise yapılan yeni duyuruda, Yoon’un, tüketicileri korumak adına, mevzuat yürürlüğe girene kadar kripto para vergi yasasının uygulanmamasını sağlayacağını bildirdi. Hatta bu konuda bir açıklama da Finansal Hizmetler Komisyonudan (FSC) geldi.

Kısa süre önce açıklama yapan bir FSC temsilcisi, sanal varlıklardan elde edilen yatırım gelirlerinin vergilendirilmesinin yatırımcı korumaları uygulandıktan sonra yapılması gerektiğini söyledi.

Hatırlanacağı üzere yeni Başkan’ın ekibi, dijital varlıklardan vergi alınmasının doğru olmadığı ve yeterli mevzuatın bulunmadığı gerekçesiyle seçimi kazandığı mart ayından bu yana vergiyi erteleme seçeneklerini araştırıyor. Açıklamayla birlikte Başkanın ekibi’nin bu konuda gerekli adımları atmaya karar vermiş olduğu düşünülüyor.

Tepkiler Devam Ediyor

Yeni açıklama ile ertelenen kripto para vergi yasası, yılda yaklaşık 2.100 doların üzerindeki kripto para yatırım kazançlarına %20 vergi uygulanmasını öngörüyor. Bu durum ülkede oldukça tepkiyle karşılanmış durumda. Bu tepkilerin biri de Güney Koreli bir kripto para girişim sermayesi şirketi olan Hashed’in CEO’su Simon Kim tarafından gösterildi. Kim, kısa süre önce yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

“Endüstri hakkında kapsamlı araştırmalar ve sağlam uygulama stratejileri olmadan, kripto paralardan vergi almak, çeşitli sorunlara neden olabilir ve kripto para birimi için bir yatırımcı koruma sistemi henüz uygulanmadığından vergi adaletinde bazı ciddi sorunlara yol açabilir.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version