Muhabbit

Hack Sonrası Acala Stablecoininde Büyük Düşüş!

Kripto para piyasasında hack saldırıları yaşanmaya devam ediyor

Kripto para piyasasında hack saldırıları yaşanmaya devam ediyor. Polkadot’un DeFi (Merkeziyetsiz Finans) ekosisteminden Acala Network, 14 Ağustos 2022 Cumartesi günü resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, siber saldırıya uğradıklarını kamuoyuna duyurdu.

Söz konusu saldırının, iBTC/AUSD likidite havuzunda yaşanan bir hatadan meydana geldiği ve hackerın bu açıktan faydalanıp yaklaşık 1,28 milyar dolarlık token basma girişiminde bulunduğu ifade ediliyor. Fakat Acala ekibi, açığı kısa sürede fark ederek Acala zincirinde kalan hatalı basılmış AUSD’nin transfer işlevini devre dışı bıraktı.

Acala ekibinin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı:

“Yaşanan sorunun, iBTC/aUSD likidite havuzunun yanlış yapılandırılmasından kaynaklandığını belirledik. Saldırgan ise bu açığı kullanarak önemli miktarda aUSD’nin kontrol dışı basımını gerçekleştirdi.”

Acala Ekibi

Acala Stablecoin Yaşadığı Hack Sonrası Büyük Düşüş Yaşadı!

Saldırgana ait olduğu düşünülen bir cüzdanda ise hala 1,27 milyar dolar bulunduğu iddia ediliyor. Saldırganlara yönelik araştırmalar yürüten yetkililer ise söz konusu bu açıktan faydalanalanın tek bir kişi olmadığına dikkat çekiyor. 2022 yılının başında piyasaya sürülen AUSD, hacklenene kadar ABD dolarıyla paralel şekilde hareket ediyordu. Fakat saldırıdan sonra, AUSD fiyatı token başına 1,03 dolardan 0,009 dolar seviyesine düştü. Saldırı sonrası büyük değer kaybına uğrayan AUSD, güncel olarak 0,95 dolardan işlem görmektedir.

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version