Muhabbit

Hackerlar DeFi Protokolü Inverse Finance’ten 15 Milyon Dolarlık Fon Çaldı!

Ethereum tabanlı DeFi protokolü Inverse Finance (INV), 15 milyon dolarlık siber saldırıya uğradı.

Ethereum tabanlı borç verme (lending ve borrowing) DeFi protokolü Inverse Finance (INV), 15 milyon dolarlık kayıp verdiği bir siber saldırıya uğradı. DeFi protokolü Inverse Finance’in Twitter üzerinden 2 Nisan 2022 Cumartesi günü yaptığı paylaşımda, şu ifadeler yer aldı:

Bu sabah Inverse Finance olarak siber saldırıya maruz kaldık. Şu anda durumu ele alıyoruz, lütfen bu konu hakkındaki resmi duyuruyu bekleyin.

Kripto paraların benimsenmesiyle birlikte piyasaya ilişkin siber saldırı haberleri de eş zamanlı olarak gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda sık sık duymaya alıştığımız siber saldırıların bu seferki mağduru ise DeFi Protokolü olarak bilinen Inverse Finance oldu.

Siber Saldırıyı İlk PeckShield Tespit Etti!

DeFi protokolü Inverse Finance’e yapılan siber saldırıyı ilk olarak bir blockchain analitik firması olarak bilinen PeckShield tespit etti. Siber saldırının detaylarını ise Twitter üzerinden kamuoyuyla paylaştı.

Inverse Finance’in de kabul ettiği siber saldırıda çalınan fonların ETH, WBTC ve DAI cinsinden olduğu ifade edildi. Ayrıca ETH varlıklarının bir kısmının, kısa bir süre içerisinde ETH ağında faaliyet gösteren bir mixer olan Tornado Cash’e gönderildiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

The Block Research’ün analizine göre siber saldırıyı gerçekleştiren saldırgan ilk olarak Inverse Finance’in yerel tokenı INV’nin fiyatını manipüle etti. Ardından ise kolay bir şekilde siber saldırısını gerçekleştirdi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version