Muhabbit

Hackerlar Mining İçin Süper Bilgisayarlara Sızıyor

Bilgisayar korsanları boş durmuyor.

Hackerlar, Avrupa’daki süper bilgisayarlara saldırmaya başladı ve bu saldırının amacı kripto para madenciliği.

Hackerlar, kripto para madenciliği için bu hafta Avrupa çapında bir çok süper bilgisayara saldırı düzenledi. 16 Mayıs tarihli bir habere göre, süper bilgisayarlar kapatıldı ve saldırının araştırmasına başlandı.

Bu olay İngiltere, Almanya ve İsviçre’de rapor edildi. Ayrıca raporda, İspanya’da yüksek performanslı bir bilgisayar merkezine olası bir saldırıda bulunulabileceğine yer verildi.

Üniversite Kampüsleri Ana Hedef

Görünüşe göre saldırıların çoğunun hedefi üniversite kampüsünde yer alan süper bilgisayarlar. ARCHER isimli süper bilgisayarın sahibi Edinburgh Üniversitesi, pazartesi günü saldırıyı onayladı. Daha sonra, Almanya’nın en büyük üniversiteleri de aynı şekilde saldırıya uğradıklarını ve yüksek performanslı bilgisayarlarının fişini çektiğini rapor ettiler.

Bu saldırının kurbanları arasında, Leibniz Bilgi İşlem Merkezi, Julich Araştırma Merkezi, Ludwig-Maxilmilians Üniversitesi Fizik Fakültesi ve İsviçre merkezli CSCS’de var.

Amaç Kripto Madenciliği

Habere göre, süper bilgisayarlardan toplanan verilerin ve kötü amaçlı yazılımların, ABD merkezli bir siber güvenlik şirketi tarafından incelendiği belirtildi.

Siber güvenlik şirketinin raporuna göre hackerların, süper bilgisayarlara erişim sağlamaları için üniversite üyelerinin kimlik bilgilerini çaldığını belirtti.

Konu hakkında, Cado Security kurucularından Chris Doman şunları söyledi;

Saldırganlar bir süper bilgisayar kümesine ulaştıktan sonra, kök erişimi elde etmek adına CVE-2019-15666 gibi güvenlik açıklarından yararlanmış ve Monero (XMR) madenciliği yapmak için kullanmış gibi görünüyor.

Bildiğiniz üzere üniversite kampüsleri, endüstri genelinde madencilik sırasında 2. sırada yer alıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version