Muhabbit

Halving ‘i Yaklaşan Diğer Coinler

Halving mevsimi başlıyor.

Halving Muhabbit

Halving Muhabbit

Kelime anlamı “YARILAMA” olan Halving ‘in madencilere ödenen blok ödülü miktarını yarı yarıya azalttığını arttık biliyoruz. Önümüzdeki Mayıs ayında 3. sü gerçekleşecek ödül yarılanması ile 2009’da (10 dakika üretilen Bitcoin miktarı) 50 adetle başlayan blok ödülü 6.25’e düşecek. Bitcoin halvingi biliyoruz ama Bitcoin’den forklanan BCH, ZEC ve BSV de ona yakın tarihlerde ödül yarılanması (Halving) yaşayacaklar. Bu makalede diğer 3 projenin ödül yarılanmasından bahsedeceğiz. Eğer Bitcoin’ halvingiyle alakalı bilgiler arıyorsanız. Ayrıntılı Halving Rehberine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu içeriği oluşturmamızın sebebi ise genel olarak “nadirliğin değerli olduğunu” göz önünde alırsak ödül yarılanmaları enflasyonu da azalttığı için her zaman dikkat çekici ve etkili katalizörler olmuşlardır.

Önümüzdeki Halving ‘leri kronolojik olarak sıralarsak. Sırayla Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin SV Nisan ayında (önce BCH daha sonra BSV gibi gözüküyor). Bildiğiniz üzere Bitcoin (BTC) Mayıs ayında son olarak topluluk tarafından pek bilinmese de bir Bitcoin forku olan Zcash (ZEC) ise Kasım ayında halving geçirecek.

Bitcoin Cash (BCH) Halving6 Nisan 2020

Bitcoin’den 2017 yılında olaylı bir şekilde boşanan (forklanan) Bitcoin Cash’in ilk halvingi olacak. Yazının yazıldığı an itibari ile 76 gün sonra yani 618,976. blokta yarılanma gerçekleşecek gibi gözüküyor o bu zaman madencilerin blok bulmalarındaki küçük zaman farklılıklarından ötürü farklılık gösterebilir. Bu yüzden Bitcoin Cash’ in ödül yarılanmasını bu linkten takip edebilirsiniz.

Bitcoin SV (BSV) Ödül Yarılanması8 Nisan 2020

Bitcoin’den (BTC) olay bir şekilde ayrılan Bitcoin Cash’ten (BCH) olaylı bir şekilde ayrılan Bitcoin SV (BSV)’nin de bu ilk yarılanması olacak. Kafa karıştırıcı değil mi ? Bitcoin SV’nin ise aşağı yukarı 77 gün sonra yarılanma geçirmesi bekleniyor. Yani tam olarak Bitcoin Cash (BCH)’ tan 1.5 gün sonra… Nisan ayı halvinglerle beraber hareketli geçecek gibi gözükmekte.

Bitcoin (BTC) Halving- 6 Mayıs 2020

Bitcoin şu anki verilere göre 105 gün sonra Bitcoin Cash’ten tam 1 ay sonra halving geçirecek gibi gözüküyor. Zaman değişse bile yarılanmaya girilecek blok numarası değişmediği için blok sayısını takip etmek daha tutarlı olacaktır. Bitcoin #630,000′ inci blokta yarılanmaya girecektir. Bitcoin halvingini takip etmek isterseniz bu linkten takip edebilirsiniz.

Zcash (ZEC) Ödül Yarılanması – 17 Kasım 2020

Ödül yarılanmalarının sonuncusu ise popüler bir gizlilik projesi olan Zcash’ in (ZEC) yarılanması olacak. Yaklaşık 300 gün sonra yarılanmaya gireceği için de yukarıda yazılı tarih muhtemelen sapacaktır. O yüzden 701.582. blokta halving geçireceğini bir kenara not edebilirsiniz. Zcash (ZEC) halvingi ile alakalı geri sayımı ise bu linkten takip edebilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version