Muhabbit

Halving için 14 Saatten Az Kaldı! Peki Durum Ne?

Akşam saatlerinde 630,000’inci blokta gerçekleşecek ödül yarılanması ile birlikte bulunan blok başına Bitcoin sayısı 12.5’ten 6.25′ düşecek.

bitcoin kripto para muhabbit

An itibariyle herkesin heyecanla beklediği Bitcoin (BTC) “halving”inin son saatleri içerisindeyiz.

Akşam saatlerinde 630,000’inci blokta gerçekleşecek ödül yarılanması ile birlikte bulunan blok başına Bitcoin sayısı 12.5’ten 6.25′ düşecek.

Hal böyle olunca ödül yarılanması öncesin madencilerin son yüksek sayıdaki Bitcoin ödülünü alabilmek amacıyla Bitcoin ağına akın etmesi ile birlikte hash rate, son dönemde zirveye vurmuştu.

Hash rate noktasında gelmiş geçmiş en yüksek rakamları gören Bitcoin ağı, ödül yarılanmasından sonra hash rate tarafında bir düşüş yaşayabilir. Ödüllerin yarı yarıya azalması sonrasında ağdaki madenciler farklı coinlere yönelebilir.

Verimlilik Düşecek

Sebep olarak ise kullanılan madencilik cihazlarından bazılarının verimsizleşecek olması gösterilebilir. Ağda ödüllerin yarı yarıya azalması ile birlikte eski nesil cihazlarda yaşanacak verim düşüklüğü bu cihazları kullanan madencileri farklı coinlere itebilir. Benzer şekilde fiyatın da madencileri kara geçirecek bir yükseliş henüz yaşaşamamış olması, elektrik için yüksek maliyet üstlenen bölgelerdeki madencilerin farklı alternatifler aramasına sebep olabilir.

Bitcoin Transferlerinde Durum Ne?

Geçtiğimiz gün yaşanan düşüş ile birlikte 9,500 $ seviyelerinden düşüşe geçen Bitcoin, 8,670 seviyelerinde.

Glassnode verilerine göre son haftada borsalara gönderilen Tether USD (USDT) toplamı 1.9 milyar $ değerinde. Borsalardan çıkış yapan Tether USD miktarı da 1.9 milyar $ seviyelerinde. Glassnode’un açıkladığı fark ise 6.3 milyon $ fazla çıkış.

Son 1 haftada borsalara gönderilen Bitcoin’lerin toplamı ise 3.7 milyar $ değerinde. Aynı şekilde borsalardan çıkan Bitcoin’lerin değeri ise 3.8 milyar $. Buradan hesaplan son bir haftada borsalardan 100 milyon $’lık bir Bitcoin eksildiği ve cüzdanlara geçirildiği söylenebilir.

Geçtiğimiz dönemde neredeyse tüm borsaların ellerinde tuttuğu Bitcoin miktarının hızla azaldığını sizlere bildirmiştik. 0.1 ve üzeri Bitcoin taşıyan cüzdanların hızla arttığı ve aktif Bitcoin adreslerinin hızla fazlalaştığı ise blockchain üzerindeki veriler ile de desteklenmiş durumda.

Yaşanan bu çıkışlar sonucunda ise borsaların elinde tuttuğu Bitcoin miktarı son 6 ayın en düşük seviyesine ulaşmış görünüyor.

An itibariyle kripto para borsalarının elinde bulunan Bitcoin miktarı 2,361,549.097 BTC.

Düşüş ise hızla devam etmekte. Son 6 ayın en düşük rakamı sadece 3 gün önce yani 7 Mayıs’ta kaydedilmişken bugün gelen verilerden borsaların tuttukları Bitcoin miktarındaki düşüşün devam ettiği anlaşılıyor.

 

Son Yazılar

Exit mobile version