Muhabbit

Hayes: Kripto Paraların Yükselişinde Hong Kong Kilit Rol Oynayacak

Arthur Hayes, kripto para boğa piyasasının başlamasında Çin’in sektörde tekrar söz sahibi olmasının etkili olacağını dile getirdi.

artur hayes hong kong kripto

artur hayes hong kong kripto

Kripto para türev sektörünün dev platformu BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, bir sonraki kripto para boğa piyasasının başlamasında Çin’in sektörde tekrar söz sahibi olmasının etkili olacağını ve bu süreçte Hong Kong’un kilit rol oynayacağını dile getirdi.

26 Ekim 2022’de paylaştığı “Geri Dönüş” başlıklı blog gönderisinde konuya değinen Hayes, Hong Kong hükümetinin kripto paralara yönelik yasal düzenleme duyurusunun Çin’in sektöre geri dönüş çalışmalarının bir işareti olduğunu düşünüyor. Hayes’a göre bunun sebebi Hong Kong’un adeta Çin’in uluslararası alana açılan yüzü olarak hareket etmesi olabilir.

“Çin tekrar kripto paraları sevdiği zaman boğa piyasası geri dönecek. Bu yavaş bir süreç olacak, ancak şimdiden işaretleri görmeye başladık.”

Hayes’a göre Hong Kong Pekin için bir deney alanı sunuyor olabilir. Diğer bir deyişle, Hong Kong’un kripto paralarla tecrübesi Pekin’in global kripto para piyasasına dair bir fikir kazanması konusunda yardımcı olabilir.

“Eğer bu süreç tahmin ettiğim şekilde somut bir kazanca dönüşürse, bir sonraki boğa piyasasının temellerinin oluşmasında etkili olacağını düşünüyorum.”

Hayes, Hong Kong’un “kripto para destekleyen bir lokasyon olarak yeniden konumlandırılmasının” Pekin’in ülke içi ekonomiyi sarsmamak için sektördeki pozisyonunu azaltmak yönünde bir stratejisi olduğunu da dile getirdi.

Hong Kong Kripto Paralar İçin Biçilmiş Kaftan

Forex Suggest’in 2022’nin Temmuz ayında yayımladığı bir rapora göre Hong Kong ana akımda kripto paraların benimsenmesine en uygun ülke olarak dikkat çekiyor. Rapor, kripto para ATM’lerinden kripto paraları destekleyen yasal düzenlemelere uzanan geniş bir çerçevede pek çok faktörü ele alarak ülke sıralamasını gerçekleştiriyor.

Dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan Çin, şimdiye dek kripto paralara karşı büyük ölçüde negatif bir tutum sergiledi. Ülkenin ilk kripto para yasağı 2013 senesinde bankaların Bitcoin işlemlerine ev sahipliği yapması yasaklandığında gerçekleşti.       

Pekin, 2021 senesinde kripto para karşıtı tutumunu sertleştirdi ve Bitcoin madenciliğini ülkeden tamamen kaldırmak için bir dizi yasal düzenleme gerçekleştirdi. Ayrıca pek çok kripto para işlemini de yasa dışı ilan etti.       

İlginizi çekebilir: Chainalysis: “Çin, Asya Pazarında Yaşanan Hacim Düşüklüğüne Rağmen, Bölgedeki Liderliğini Sürdürüyor”

Hayes ise Çin’in kripto paraları bütünüyle terk etmediğini, sadece şimdilik bu konuda sessizliğe büründüğünü iddia ediyor.   

Nitekim Çin, Eylül 2022’de BTC madencilik operasyonlarına kaldığı yerden devam etti. Öyle ki, Chainalysis 2022 Global Kripto Para Benimseme Kataloğu’nda Çin’in 2022 senesinde yeniden ilk 10 ülke arasına adını yazdırdığını belirtti. Kataloğun yazarlarına göre Çin’in dijital para karşıtı önlemleri göz önüne alındığında bu gelişme oldukça şaşırtıcı. Diğer bir deyişle, yasaklar ya etkisiz oluyor, ya da yasalara uyumun takibi katı bir şekilde gerçekleşmiyor.          

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

                                                                             

Son Yazılar

Exit mobile version