Muhabbit

Hazine Bakanı Konuştu, Bitcoin Düştü! Analistler Ne Diyor?

ABD Hazine Bakanı konuştu Bitcoin fiyatı ani düşüş gösterdi. Peki kripto para analistleri ne diyor?

düşüş

Bitcoin son 24 saatte 58 bin dolardan 48 bin dolara kadar geriledi. Ancak kendini hızlı toparlayan Bitcoin, şu anda (22.02.2021/20:00) yaklaşık 53 bin dolardan işlem görüyor. Düşüşün nedeni olarak Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen’in konuşması görülüyor.

Hazine Bakanı Janet Yellen bugün (22.02.2021) DealBook DC Politika Projesi’ndeki konuşması sırasında Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerine değindi. Yellen Bitcoin’i işlem yapmak için ihtiyaç duyulan enerjinin yüksek olmasından dolayı “son derece verimsiz” olarak nitelendirdi. Ayrıca Bitcoin’i “oldukça spekülatif bir varlık” olarak da niteleyen Yellen, bir kez daha yasa dışı kullanımlara dikkat çekti.

Tüm olumsuz değerlendirmelerine rağmen Yellen, dijital para birimlerinin potansiyel olarak daha hızlı ve daha ucuz ödemelere yol açabileceğini kabul etti. Ayrıca, Federal Reserve’in dijital dolar üzerinde çalışmasının mantıklı olduğunu belirtti.

Düzeltme Olacak!

Paris merkezli kantitatif trading firması ExoAlpha’nın CIO’su David Lifchitz’e göre, son ralli aşırı gergin göründüğü için geri çekilme daha da uzatılabilir.

Lifchitz, 30 bin dolardan bir anda 58 bin dolara hızlı bir yükseliş yaşayan Bitcoin’in hareketinin kırılgan olduğunu ifade etti. Ufak geri çekilmelerin normal olduğunu ve piyasanın sağlıklı bir şekilde soğumasını sağladığını öne sürdü.

EToro’da bir analist olan Simon Peters, “Çok sayıda grafik zaman diliminde RSI ve Stochastics gibi teknik göstergeler, kripto varlıkların aşırı satın alındığını gösteriyor, bu da yakında bir geri çekilme görebileceğimizi gösteriyor.” dedi.

CoinDesk’ten alınan Bitcoin, RSI ve MACD verileri

Trend gücünü ve değişikliklerini ölçmek için kullanılan bir indikatör olan MACD, fiyat grafiğindeki yüksek zirvelerle çelişti. Ayrıca düşüş sapmasını doğrulayarak daha düşük zirveler gösterdi.

Analistler, yaklaşmakta olan bir düzeltmenin büyüklüğü konusunda anlaşamasa da kripto para biriminin 60 bin doların üzerinde yeni rekorlara koşmasını bekliyorlar.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.


Son Yazılar

Exit mobile version