Muhabbit

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gül, Kripto Paralar Hakkında Konuştu!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gül: Kripto para ile dijital para ayrımını iyi yapmalıyız.

Türkiye Kripto Para

Türkiye Kripto Para

Bugünün sabah saatlerinde Finansın Geleceği Zirvesi gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, gerçekleşen zirvede kripto paralar hakkında konuştu.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül şunları söyledi:

Dijital para ile kripto para ayrımını gözetmek durumundayız. Karşılığı olan parayla karşılığı bilinmeyen bir parayı aynı kefede değerlendiremeyiz.

Aslında güzel bir noktaya değinen Bakan yardımcısının, kripto paraların bir karşılığı olmadığını düşündüğünü söyleyebiliriz. Geçen hafta Recep Tayyip Erdoğan yaptığı bir açıklamada “kripto paralarla bir savaştayız” demişti. Türkiye kripto paralarla ilgili olan ilk 10 ülkeden biri olarak geçiyor. Halkın da ilgili olduğu kripto para piyasasına yapılacak olan düzenlemeler, herkesin merakla beklediği konulardan biri oldu.

Dijital Elektronik Para Yasası Yolda!

Zirvede kripto paralar hakkında konuşmaya devam eden Gül şunları da söyledi:

Finansal sektörde dijital finansal faaliyetler konusu önem arz ediyor. Merkez Bankamızın hazırladığı dijital elektronik para yasa hazırlığı var. Ekonomimiz daha ciddi bir derinlik kazanacak. Kripto paranın oluşturacağı tahribatları minimize edecek düzenlemeler yapacağız.

Kripto paraların neden olduğu tahribatların neler olduğunu herkes merak ediyor. Eğer olay kullanıcıların yeteri kadar yapmadığı araştırmalardan dolayı yanlış projelere para yatırıp, kaybetmesiyse bunu tahribat olarak yorumlamak ne kadar doğru tartışılır.

Son zamanlarda Çin’li Emlak devi Evergrande, finansal açıdan bir kriz yaşıyor ve hisseleri çok değer kaybetti. Sonuç olarak geleneksel piyasalarda da bu tarz durumlar yaşanabiliyor. Kripto para piyasası, geleneksel piyasalara göre her şeyin daha hızlı olduğu veya daha fazla hareketin gerçekleştiği bir piyasadır.

Gül, sözlerinin devamında dijital para ve kripto para ayrımının net şekilde gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

Dijital para ve kripto para ayrımını bir şekilde gözetmek durumundayız. Karşılığı olan, net bir otorite olan parayla, karşılığının ne olduğu bilinmeyen, arkasında kimin olduğu bilinmeyen bir parayı aynı kefede değerlendirme imkanımız yok.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version