Muhabbit

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kripto Paralar Hakkında Konuştu!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kripto paralar için son çalışmaların yapıldığını söyledi.

Kripto Paralar Genel

Kripto Paralar Genel

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 21 Mart 2022 tarihinde Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenen ‘Anadolu Soruyor’ programına katıldı. Maliye bakanı, ekonomi ile ilgili soruları yanıtladı.

Kripto Paralarla Alakalı Teknik Çalışmaları Tamamladık!

Kripto para düzenlemesiyle ilgili bir soru üzerine Nebati, geçen haftanın başında teknik olarak son çalışmaları yaptıklarını ve ilgili kurumların konuyla alakalı görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Kripto para yasa tasarısı, meclisin kendi takvimi içerisinde gündeme gelip, yasal hale gelecek. Dünyada zaten kripto parayla ilgili henüz oturmuş bir düzenleme yok. Bu mevzuatla Türkiye’de kripto paranın önünü açıcı, fakat zarar verici yönlerini bertaraf eden, genel kapsamlı, daha çok ikincil düzenlemelerle işin yürütülebileceği bir adım attık.

Yurt dışı temaslarına ilişkin bir soru üzerine Nebati, Londra ziyaretinde yatırımcılarla bir araya geldiklerini ve Türkiye’nin makro ekonomik durumunu anlattıklarını söyledi.

Nebati, konu ile ilgili şunları söyledi:

Dünyadaki yatırımcıların yönünü çevirdiği yer Türkiye. Ben ciddi bir şekilde Türkiye’ye yatırımcı geldiğine ve geleceğine inanıyorum.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati

Kur korumalı mevduat hesabının sağladığı yararla alakalı bir soru üzerine Nebati, bu sistemle ekonomik göstergelerin istikrar kazandığını söyledi.

Nebati, Ukrayna-Rusya savaşına rağmen Türk lirasına olan güvenin arttığını dile getirdi ve şunları söyledi:,

Dünyadaki olaylar Türkiye’ye yansıyor. Euro ve dolar paritesine bakın, orada da görürsünüz, iniş ve çıkışlar oluyor. Kur korumalı mevduat hesabı bir yıl daha devam edecek. Bir yılın sonunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yıl daha uzatma yetkisi var.

23 Mart’tan itibaren 3’üncü ay dolmuş olacak. Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun.

Enflasyonla ilgili bir soru üzerine Nebati, 20 Aralık 2021 öncesinde hükümete zarar verme hedefiyle dövizde kaos yaratmaya çalışan kişilerle, ülke çapında ayçiçek yağı yok iddialarını ortaya atan insanların aynı kişiler olduğunu söyledi.

Nebati, enflasyonun asıl mesele olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

Kış aylarında bunun etkilerini sert hissedeceğiz demiştik. Rusya-Ukrayna krizinden sonra bu sertlik biraz daha şiddetlendi. Sadece Türkiye değil, Londra’da araç kullanan da akaryakıt fiyatından etkilendi. Bu gayet normal.

Ama bizim farklılığımız var, şu an vatandaşımız meskende doğal gazı 10’da bir fiyatına kullanıyor. Tam bir destekleme var. Yaz ile birlikte enflasyonda hafiften bir düşüş, ardından aralık ayında geçen aralıkta yüklendiğimiz yükleri atarak seçimlere doğru gideceğiz.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version