Muhabbit

Hazine ve Maliye Bakanı’ndan Kripto Para Açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto paraların düzenlenmesi ve vergilendirilmesi üzerine bir konuşma yaptı.

Türkiye kripto para muhabbit

Turkiye Kripto Paralar muhabbit

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, CNN Türk’te kripto paraların düzenlenmesi ve vergilendirilmesi üzerine bir konuşma yaptı.

Bakan Elvan Gelir İdaresi ile vergilendirme konusunda bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Gelişmeler geldikçe güncellenecektir.

Güncelleme

07.05.2021 00:05


Tüketiciyi korumak zorunda olduklarını dile getiren Bakan Elvan, kripto paraların kara para aklama ve terör finansmanı olarak kullanımlarını önlemek için çeşitli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Gerekli çalışmaların yapıldığını ve bir taslak çalışmanın hâlihazırda yürütüldüğünü dile getiren Elvan, bir kanun teklifinin olabileceğine dair ipucu verdi.

Bakan Elvan ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kripto paraların ödeme aracı olarak kullanımını yasaklayan yönetmeliğine değindi. Merkez Bankası’nın düzenlemesinden sonra MASAK’ın denetleme yapma yetkisinin olmadığını daha sonra verilen karar ile bu yetkinin verildiğini ekledi.

Bu yetkilendirmeyle birlikte şüpheli bir işlem veyahut müşteri olduğunda kripto varlık hizmet sağlayıcıları bunu MASAK’a bildirmekle yükümlü olacak.

“10 bin liranın üzerinde işlem yapanları 10 gün içerisinde MASAK’a bildirme zorunluluğu getirdik.”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan

Bakan Elvan, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının yükümlülüklerinin ne olacağı, uymaları gereken ilkelerin neler olacağı konusunun muamma olduğunu söyledi. Bu muammaların giderilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını ve yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz edileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı’nın uygun görmesi hâlinde de gerekli adımların atılacağını ekledi.

Yasaklansın Diye Bir Yaklaşımımız Kesinlikle Yok!

Ayrıca Bakan Elvan kripto para yatırımlarına karşı olumsuz bir yaklaşımlarının olmadığını ifade etti. Vatandaşları kripto varlıklara yatırım yaparken ihtiyatlı ve dikkatli olmaya çağıran Elvan, kendilerini ve gelirlerini riske atacak girişimlerde bulunmamaları gerektiğini ekledi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version