Muhabbit

“Helikopter Para” Bitcoin Olarak Değerlendirilebilir

Kongre, iki milletvekilinin de yakaladığı yayılan korona virüs için 1 trilyon dolarlık büyük bir teşvik paketini hayata geçirmeyi düşünüyor.

Kongre, iki milletvekilinin de yakaladığı yayılan korona virüs için 1 trilyon dolarlık büyük bir teşvik paketine hayata geçmek istiyor.

Helikopter para“, ekonomi likidite tuzağındayken (sıfıra yakın faizler ve ekonomi durgunlukta kaldığında) bazen niceliksel genişlemeye (QE) alternatif olarak önerilen önerilen alışılmadık bir para politikasıdır.

Risk altındaki milletvekilleri, onaylandıktan sonra her bir Amerikalıya verilecek 500 milyar dolarlık paketi mümkün olan en kısa sürede çıkmak istiyorlar.

Etkilerinin ne olacağı tam olarak belirsiz olduğundan şimdiye kadar böyle bir hamle yapılmamıştı. Ancak bu paranın bir kısmının yatırımlara gitmesi ve de çoğunun özellikle bitcoin’e gitmesi tahmin ediliyor.

Neden mi?

Mağazaların kapalı olmasından dolayı süpermarketlerde tam bir kilitlenme var.Böyle bir durumda altın bulmak neredeyse imkansız. Bu nedenle, kısmen altın fiyatını belirleyen Kuyumculuk Endüstrisi kötü bir şekilde etkilenebilir. Açıkçası bu gibi bir belirsizlik ortamında garantisi olmayan şeylere yatırım yapmazsınız.

Hisse senetleri düşüşte, alt zamanlama çok karlı olsa da satışların ne kadar düştüğü ile ilgili haber akışı henüz başlamadı.

Öte yandan dolar kısmen güçleniyor, çünkü şu anda kimse para almadığı için tam anlamıyla tükenmiş:

Dolar mı? Bitcoin mi?

Doğrudan dolar almak yerine dünyanın dört bir yanındaki insanlar bitcoin alabilir, çünkü GBP gibi ulusal parala birimleri değer kaybediyor.

Bu yüzden kendi paralarında kalamazlar ve kolayca dolar alamazlar, ancak küresel doğası nedeniyle bir tür vekalet görevi gören bitcoin alabilirler.

Görünüşe göre bazı banka şubelerinin kapanması veya görevlerine ara vermesi nedeniyle Bitcoin’in bugün biraz değerlenmesini sağladı.

Bazı banka şubelerinin kapanması veya işlemleri durdurması Bitcoin’in bugün biraz artmasını sağladı.

Benzin 500 milyar dolar olabilir. Sadece % 1’lik (5 milyar dolar) gerçek nakit enjeksiyonudur. Bu fiyatı 25.000 dolara çekebilir.

Fırsatı kaçırma korkusu Bitcoin pazarını hareketlendirebilir. Amerikalılar büyük teşviklerin % 1’ini daha Bitcoin olarak yatırım yapmak isteyeceklerdir. Örneğin 1.000 $ ‘ı olan bir Amerikalı için  kriptoya yatırım yapmak daha mantıklı geliyor çünkü ATM’lerin parasının bitmesi gibi bir durumla karşı karşıyalar.

Son Yazılar

Exit mobile version