Muhabbit

Hikayesini Kullanıcıların Yazacağı Cyberstella Oyunu, Açık Beta Sürümü Tarihini Açıkladı!

Oyun oynarken hikayesine katkıda bulunmak ister misiniz?

MurasakiBV tarafından Avalanche ağı üzerinde hazırlanan oynadıkça kazan projesi Cyberstella, açık beta sürümünün 28 Şubat 2023 tarihinde başlayacağını açıkladı.

Beta sürümünde sorulabilecek sorular için Cyberstella takımı bir dizi soru cevap makalesi hazırladı. Bu soru cevaplar ile kullanıcılar betada karşılarına çıkabilecek özelliklerin kısa bir özetini bulacak. Makalede bulunan soru ve cevaplardan bazıları şu şekilde:

Cyberstella Beta testi ne zaman başlayacak ve katılma koşulları nelerdir?

Açık beta test süreci 28 Şubat 2023 tarihinde başlayacak. Bu etkinliğe katılmak isteyen kullanıcıların en azından 1 adet Cyberstella Crew (Mürettebat) NFT’sine sahip olması gerekiyor. Oynaması ücretsiz olacak oyun, projenin başından beri destek veren kullanıcılar ve NFT sahiplerine oyunu oynamalarına öncelik verdiğini belirtti.

Cyberstella Crew NFT’si nasıl elde edilir?

Cyberstella Crew NFT’sine sahip olmayan ancak beta sürümüne katılmak isteyen kullanıcılar, öncelikle bir adet Cyberstella Crew NFT’si satın alması gerekiyor. Bunun için ise en kolay yollardan biri Cyberstella’nın tofuNFT sayfasından başka kullanıcıların listelediği NFT’lerden birini satın almak. Farklı sınıf ve nadirliğe sahip NFT’ler arasında sınırlı sayıda üretilmiş NFT’ler de bulunuyor.

Ayrıca projenin Discord sunucunda Crew NFT’si, token airdropları ve birçok ödülün bulunduğu düzenli etkinlikler de düzenleniyor.

Cyberstella Crew NFT’si sahipleri oyunda ne yapabilir?

Oyunda oturum açtıktan sonra tüm karakterler (mürettebat), bireysel istatistikleri ve ekipmanları gibi özellikler ana ekranda bizi karşılayacak. Ana ekrandan ayrıca, Cyberstella’nın Keşif (Scouting), Market, Ayarlar, Savaş ve Macera gibi birçok fonksiyonuna giriş yapılabilecek.

Adventure (Macera) Modu

Bu modda ödül kazanmak için mürettebatımızı dört başlangıç gezegeninden birine macera görevine gönderebiliyoruz. Farklı zorluk derecelerine sahip görevlerde ne kadar zor görev seçilirse o kadar büyük ödül kazanılacak.

Görevlerdeki başarı şansı ise mürettebatın sahip olduğu istatistiklere bağlı olacak. Yüksek özelliklere sahip mürettebat üyeleri görevlerde diğerlerine göre daha başarılı olacak. Ayrıca mürettebata aksesuar takarak da istatistikler yükseltilebiliyor. Bu da görevlerin başarılı bir şekilde tamamlanmasına yardımcı oluyor.

Macera görevi başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra ise oyuncu NFT aksesuarı, malzemeler, Keşif Biletleri (Scouting Tickets) ve token kazanma özelliğini aktif kıldıysa token kazanabilecek.

Scouting (Keşif yapmak) modu

Scouting, Cyberstella oyununda üreme yani mürettebat arttırma yöntemidir. Scouting, yani keşif yapmak için aynı nadirliğe sahip iki adet mürettebat ve bir adet Keşif biletine sahip olmak gerekiyor. Keşif biletleri, Adventure (Macera) Modu aracılığıyla kazanılabiliyor.

Keşif yapınca iki mürettebattın istatistiklerinde herhangi bir değişime sebep olmaz. Sadece mürettebatın bireysel keşif limitinin artmasına sebep olur ve bu karakterin performansında bir değişime sebep olmaz.

Keşif işlemi yeni bir NFT’nin basımına sebep olacağı için blok zinciri üzerinde bir işlem gerçekleşir ve bu işlem için belirli bir ücret kullanılacağının unutulmaması gerekir.

Store (Mağaza)

Mağaza, Cyberstella oyununun önemli bir parçasıdır. Mağazada, karakterlerimiz için birçok farklı aksesuar, parça ve giysi bulunuyor. Oyuncular, favori karakterini mağazadaki aksesuar ve giysiler ile istedikleri özelleştirebilir. Burada karakterin görünüşünün yanı sıra karakterin gücünü etkileyen parçalar da bulunuyor. Ayrıca oyunun sürümü güncellendikçe yeni parçalar da mağazaya eklenecek.

Fabrika

Fabrika, Macera modundan kazanılan malzemelerin kullanılarak karakterler için aksesuar oluşturmaya yarar. Oluşturulan bu aksesuarlar farklı güç ve bonuslara sahiptir. Çeşitli aksesuarlar karakterlerin performansını çeşitli şekillerde artırılmasına yardımcı olur. Karakterlerin istatistiklerinin artması karakterlerin görevleri başarı ile tamamlama şansını da artıracaktır. Bundan dolayı her macera öncesinde karakterlerin tam donanımlı olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Beta sürümünde NFT veya Token kazanılabilecek mi?

Evet! Beta sürümünde token ve NFT kazanılabilecek. Amaç kazanmak ise bunun en basit yolu Keşif yapmaktır. Keşif ile yeni mürettebat NFT’leri oluşturularak satılabilir. Karakter NFT’leri, tofuNFT üzerinden AVAX karşılığında takas edilebilir. Ayrıca daha fazla mürettebat ile daha fazla token kazanılabilir.

Oyunda üst düzey bir oyuncu olmak içinse mürettebatın seviyeleri arttırılabilir. Bu kazanç verimliliğini de arttırır. Tokenlar, Adventure (Macera) yoluyla kazanılıyor ve bu görevlerden gelen ödül miktarı mürettebatın istatistiklerine bağlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Karakterin gücü (istatistik) ne kadar yüksek ise o kadar fazla ödül kazanılabilecek.

Cyberstella yerel tokenı UCC’nin işlevi nedir?

UCC token, oyun içinde kullanılan çok çeşitli işlevlere sahiptir. Oyunun yönetimi ise STL token ile yapılıyor. STL token şu anda macera görevleri aracılığıyla elde ediliyor ve hayata geçirildiğinde birçok oyun içi sistemde kullanılacak.

Mürettebat NFT sahipleri için bir başka önemli özellik ise IP (fikir mülkiyeti) oluşturma faaliyetlerine katılmak olacak. Kullanıcılar, Cyberstella’nın çeşitli ortamlarına (manga, webtoon vb.) katılma ve sahip oldukları karakterin IP’sinden telif ücreti alma şansına sahip olacaklar.

Beta sürümünde kullanılacak olan bu özelliklerin başarılı bulunanları daha sonra Whitepaper’a ekleneceğini de belirtiliyor.

Beta sürümünden sonra neler olacak?

28 Şubat 2023 tarihinde başlayacak beta sürümünden sonra mart ayı itibarıyla yeni güncellemeler de oyuna gelecek. İlk olarak karakterlerin değiştirilebilir ekipman sistemi oyuna eklenecek. Sonrasında oyunda sanal STL token kazanma oyuna eklenecek. Son olarak da STL tokenın listelenmesi, takas edilebilmesi, bireysel karakterlerin profilinin düzenlenmesi ve karakter limit aşımı gibi işlevler eklenecek.

Projenin kendi NFT pazarının da 2023 Nisan veya Mayıs ayında tanıtılacağı açıklandı.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha fazla NFT haberi için: NFT Haberleri

Daha fazla GameFi haberi için: GameFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version