Muhabbit

Hindistan 700 Kripto Para Yatırımcısını Vergilerini Ödememekle Suçluyor!

Hindistan kripto para yatırımcılarının yüksek değerli kripto para işlemleri gerçekleştirdikleri halde vergilerini ödememelerinden şikayetçi.

Hindistan-Vergi-Muhabbit

Hindistan-Vergi-Muhabbit

Hindistan gelir vergisi departmanına göre 700 civarında kripto para yatırımcısı yüksek değere sahip kripto para işlemleri gerçekleştirdikleri halde bu işlemlerin vergisini ödemiyor.

Gelir vergisi memurları bu yatırımcıların önemli bir çoğunluğunun ya vergi beyannamelerinde kripto para kazançlarını bildirmediklerini ya da direkt olarak vergi beyannamesinde bulunmadıklarını ifade etti. Yatırımcıların bu suç karşılığında %30 vergi, ceza ve faiz ile karşı karşıya kalması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Relay Blockchain Nedir?

Hindistan Merkez Doğrudan Vergilendirme Kurulu’ndan (CBDT) üzt düzey bir yetkili konuya dair şu açıklamalarda bulundu:

Kripto varlıklar üzerinden işlem yapıp vergi ödemelerini gerçekleştirmeyen kişilerden oluşan uzun bir listemiz var. İlk aşama için bu listeyi ödenmeyen vergi oranı en yüksek olanları baz alarak 700 kişiye kadar kısalttık.

Listede bulunan isimler arasında yüksek gelire sahip bireyler, Hindistan’da ikamet etmeyen Hindistanlılar, startup’lar, öğrenciler ve ev hanımları bulunuyor.

Vergi memurları bu isimlerden bir kısmının kripto paralardan elde ettikleri gelirin 53.000 dolara yakın olduğunu ifade ediyor.

Hindistan Kripto Para

Hindistan Bütçesi Kripto Para İşlemlerinden %30 Oranında Vergi Toplanmasını Salık Veriyor

Hindistan Ekonomi Bakanı Nirmala Sitharaman Şubat 2022’de gerçekleştirdiği bütçe konuşmasında kripto para işlemlerinden 2022 senesi boyunca %30 oranında vergi geliri elde etmeyi hedeflediklerini dile getirmişti.

Bütçede aynı zamanda bir kişinin kripto para varlıklarını ne kadar süre elinde bulundurduğuna bakılmaksızın sabit bir vergi oranı uygulanacağının da altı çizilmişti.

Hindistan vergi memurlarına göre söz konusu kişilere zorunlu verginin uygulanmasına ek olarak çeşitli cezai yaptırımların uygulanması da söz konusu.

Şubat 2021 tarihinde ellerinde vergilerini ödemeyen kripto para yatırımcılarından bir liste olduğunun duyurusunu yapan CBDT Başkanı J.B. Mohapatra konuya dair icra takibinin 31 Mart 2022 tarihinden itibaren başlatılacağını belirtmişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version