Muhabbit

Hindistan Başbakanının Twitter Hesabı Hacklendi!

Hindistan Hûkümeti, Twitter yetkililerinden ele geçirilen hesap ile ilgili güvenlik açığı bilgisini ve saldırının işleyiş şeklini talep etti.

hindistan başbakanı

Bilgisayar korsanları, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin, kişisel web sitesinin Twitter hesabını ele geçirdi. Korsanlar hesabın takipçilerinden kripto para bağışı yapmalarını isteyen mesajlar yayınladı.

Hindistan Hûkümeti, Twitter yetkililerinden ele geçirilen hesap ile ilgili güvenlik açığı bilgisini ve saldırının işleyiş şeklini talep etti. Bunun üzerine Twitter, saldırıyı doğruladı ve faaliyetten haberdar olduğunu ayrıca ele geçirilen hesabı güvence altına almak için adımlar attığını söyledi.

India Today haber kuruluşundan yayımlanan habere göre , Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin kişisel web sitesine ait 2,5 milyon takipçisi bulunan Twitter hesabı ele geçirildi. Saldırıyı ‘John Wick’ takma adı altında faaliyet gösteren bir grup hacker üstlendi.

2 Eylül’de Başbakanın takipçilerine Covid-19 Ulusal Yardım Fonu’na cömertçe bağış yapmalarını söyleyen birkaç Tweet yayınlandı. Bitcoin ( BTC ) ve Ethereum ( ETH ) olmak üzere 2 cüzdan adresi yayımlayan grubun verdiği adreslere para gönderilmediği tespit edildi.

Twitter Hack Olayları

Modi, kripto para elde etmek için bilgisayar korsanları tarafından hedef alınan tek dünya lideri değil.

15 Temmuz’da, ABD Başkanı Barack Obama ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden da olmak üzere yaklaşık 130 yüksek profilli Twitter hesabı ele geçirilmiş ve hesapların milyonlarca takipçisine gönderdikleri mesajlarda verilen adreslere bitcoin göndermeleri istenmişti. Bu olay sonrasında yetkililer bu işlemleri yapan, 17 yaşındaki Graham Ivan Clark’ ve  saldırıyla bağlantılı diğer iki kişiyi tutuklamıştı. Yine yakın zamanlarda da dolandırıcılar, Bitcoin ile ilgili sahte bir yatırım sistemini tanıtmak için Kolombiya Devlet Başkanı Iván Duque Márquez’in adını kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışmıştı. Yaptıkları program ile pandeminin ortasında ekonomik yardıma ihtiyacı olan vatandaşları hedef alınmıştı.

Hindistan mahkemeleri Mart ayında kripto para ticareti ile ilgili koymuş olduğu yasağı kaldırmıştı. Bu da ülkedeki borsa sayısında bir artışı da beraberinde getirdi. Korsanlar bir anda ülkede popüler hale gelen kripto para ticaretini fırsat bilerek ülkenin Başbakanının hesabını kullanarak yasa dışı yollar ile kazanç elde etmeye çalışmış görünüyor.

Son zamanlarda ortaya çıkan bu saldırı haberleri, insanların aktif olarak kullandığı sosyal medya platformu Twitter’a olan güveni azaltacak gibi duruyor.

Son Yazılar

Exit mobile version