Muhabbit

Hindistan Dijital Rupiyi Tanıtmaya Hazırlanıyor!

Hindistan Ekonomi Bakanı Nirmala Sirharaman tarafından, Dijital rupi kararı duyuruldu.

dijital rupi hindistan

dijital rupi hindistan

Hindistan hükümeti ülkenin resmî para birimi rupinin dijital versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Dijital rupi Hindistan Merkez Bankası (RBI) tarafından 2022-2023 finansal döneminde üretilmeye başlanacak.

Dijital rupi kararı Hindistan Ekonomi Bakanı Nirmala Sirharaman tarafından federal bütçe konuşmaları sırasında 1 Şubat 2022 tarihinde parlamentoya ve dünyaya duyuruldu.

İlginizi çekebilir: Flow Blockchain Nedir?

Sirharaman konuşmasında dijital rupinin Hindistan dijital ekonomisini canlandıracağının, daha verimli ve ucuz bir para birimi idare sisteminin önünü açacağının altını çizdi.

Bu nedenle blockchain ve diğer teknolojileri kullanarak üretilecek olan dijital rupinin Hindistan Merkez Bankası tarafından 2022-2023 tarihlerinden itibaren piyasaya sürülmesini teklif ediyoruz.

Sirharaman’ın açıklamalarının ardından Birlik Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal da konuya dair açıklama yaptı ve şu sözleri söyledi:

RBI tarafından tanıtılan dijital para birimi resmî ve yasal bir statüye sahip olacak. RBI’nın resmî dijital para birimi Hindistan’ın blockchain gibi yeni teknolojilerin gerisinde kalmamasını sağlayacak.

Hükümetin “özel” kripto para birimlerini yasal kabul etmediğini hatırlatan Goyal, dijital rupi dışındaki kripto paraları ellerinde bulunduranların %30 oranında vergi ödemekle yükümlü olacağını belirtti. Hindistan hükümeti dijital rupi dışındaki Bitcoin dahil tüm kripto paraları “özel” kripto para birimleri olarak tanımlıyor.

Hindistan Ekonomi Bakanı

Hindistan ve Çin Dijital Para Birimine Sahip En Büyük Ekonomik Güçler

Hindistan Merkez Bankası’nın atılımı dünya genelinde merkez bankalarının kripto paralara yönelik ilgi artışının somut bir göstergesi. Atlantic Council’in konuya dair yaptığı bir araştırmaya göre Şubat 2022 tarihi itibariyle 87 ülke resmî dijital para birimlerini üretmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Dijital rupiyi planladığı üzere tanıttığı taktirde Hindistan şimdiye dek resmî dijital para birimi üreten en büyük ekonomik güçlerden biri olacak. Hindistan’a benzer olarak Çin de iki senedir dijital yuan üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Ocak 2022 tarihinde konuya dair açıklama yapan Çin Merkez Bankası (PBOC) dijital yuanın 261 milyon kişi tarafından kullanıldığını ifade etti.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version