Muhabbit

Hindistan Gayrimenkul Sektörü, Blok Zincirini Kullanıyor!

Hindistan hükümeti, kripto paralara karşı net bir duruşu olmasa da ülkede farklı sektörlerde blok zinciri teknolojisi kullanılıyor.

Hindistan'da

Son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının yarattığı iklimle piyasada zor günler yaşayan gayrimenkul sektörü, 2020’de faaliyete geçen Fintech firması ile RealX yeni atılımlar için start verdi.

Bu yerel platform, Mülklerin kısmi mülkiyeti için çalışmalar yapıyor. Örnek vermek gerekilirse, bir yeri kiraya vermek gibi düşünülebilir. Son zamanlarda şirket, tatil evi kiralama hizmeti olan Tripvillas ile ortaklık kurdu. Tripvillas, RealX platformunda ortak yatırım için düşünülen tatil mülklerini yönetmekten sorumlu olacak.

Blok zinciri tabanlı RealX, Hintli yatırımcıların tatil evleri (yazlık) satın almalarını ve satmalarını sağlarken, aynı zamanda yatırımcılar dijital olarak blok zinciri tabanlı bir kayıt defteri ile yüksek getirili mülklere yatırım yapma şansı elde edecekler.

Kurucu ortak ve CEO Manish Kumar, pandeminin sektörü kötü şekilde etkilediğine herkes gibi değinirken, bu tarz çıkmazların aynı zamanda RealX’in stratejisini yeniden icat etmesi için bir fırsat yarattığını söyledi.

Kurucu ortaklardan, Neera Inamdar ise şunları söyledi:

”Pandemi sırasında, geliştiricilerimizden ve müşterilerimizden çok sayıda görüş aldık. Geliştiricilerimizde bir sorun olmamasına rağmen, müşteriler bir yatırımcı olarak emlak piyasasına katılmaya sıcak bakmıyordu. Biz de bu boşluğu kapatmak için çalıştık ve her iki taraf için bir çözüm bulduk.”

Inamdar, yatırım süreçlerinin daha kolay ve farklı olduğunu belirtirken, doğrudan tapulu bir mülkün ortak mülkiyete dönüşmesinden de bahsetti.

Ortak Mülkiyete Dönüşmesi ne anlama geliyor?

Bir mülke yatırım yapmak isteyen İnsanlar, çok pahalı bir ev bile olsa elinden geldiği kadar yani kendi bütçesine göre yatırım yapma şansı elde ederken, başka yatırım yapan insanlarla ortak olmuş oluyorlar. Böylece, gayrimenkul sektöründe yatırım yapmak isteyen insanlar yatırımlarını çeşitlendirebiliyor.

Bu gelişmenin de gayrimenkul sektöründe büyük bir yenilik olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak insanlar bir ev aldığında sadece kendisine ait olmasını ister ama ticari açıdan düşünüldüğünde gayrimenkulleri bu şekilde alıp satmak ve bunu blok zinciri teknolojisinde yapmak sektör için iyi bir ilerleme olarak görünüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version