Muhabbit

Hindistan Hükümeti, Kripto Paralar Konusunda Farkındalık Yaratmak İçin Yeni Bir Girişim Başlatıyor!

Hükümet, ülkedeki kripto para faaliyetlerinde farkındalığı artırmak üzere yatırımcıları eğitecek bir bilinçlendirme kampanyası başlatıyor.

Yeni Boyut- hindistan

Yeni Boyut- hindistan

Kripto paraların ve bu varlıklara yatırım yapmanın risklerini sürekli vurgulayan Hindistan hükümeti, yeni bir girişim başlatıyor. Bu kapsamda da hükümet, ülkedeki kripto para faaliyetlerinde farkındalığı artırmak üzere yatırımcıları eğitecek bir bilinçlendirme kampanyası başlatıyor.

Yeni kampanyanın, Kurumsal İşler Bakanlığı tarafından koordine edileceği ve Yatırımcıları Koruma ve Eğitim Fonu Kurumu tarafından da yürütüleceği belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan bir hükümet yetkilisi şu ifadelere yer verdi:

“Kampanya, kripto para birimlerinin Hindistan’da yasal olmadığını ve bu tür varlıkların içerdiği derin risklerin de altını çizecek. İnsanlara kazançlı ve garantili getiri vaat edilen herhangi bir yatırım, yüksek risk unsuru içerir.”

Bilindiği üzere Hindistan hükümeti 2019 yılından itibaren kripto paraların düzenlenmesi konusunda çalışmalar gerçekleştiriyor. Ancak o dönemden beri resmi anlamda herhangi bir gelişme kaydedilemedi. Ancak kripto paralar için herhangi bir düzenleyici çerçeveye sahip olmamasına rağmen, Hindistan hükümeti kripto para gelirini %30 oranında vergilendiriyor.

Yetkililer düzenleme konusundaki ısrarını sürdürerek hükümetin ülkedeki kripto para faaliyetlerini takip etmesi gerektiğini belirtiyor. Hatta kısa süre önce yine bu konuya değinen Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, hükümetin kripto para düzenlemelerini G20 üyeleriyle görüşmeyi planladığını söyledi.

Merkez Bankası Uyarıyor

Hindistan Merkez Bankası (RBI), kripto paralara karşı olumsuz tavrını sürdürmeye devam ediyor. Banka, ülkenin parasal ve mali istikrarını tehlikeye soktuğu için kripto para birimlerinin tamamen yasaklanmasını istiyor. Bu konuda da vatandaşlara sürekli uyarılarda bulunuyor.

Öyle ki Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, bir sonraki mali krizin, yasaklanmamaları halinde kripto para birimlerinden geleceğini söyledi. Bu durumun önüne geçilmesini istediğini belirten Sitharaman, hem yasaklamanın hem de düzenlemenin etkili olabilmesi için uluslararası iş birliğinin gerekli olduğunu vurguladı.

Tepkiler Devam Ediyor

Ülkenin Yatırımcı Koruma ve Eğitim Fonu tarafından başlatılan bu çeşitli kampanyalar, bazı yatırımcılar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Çünkü yatırımcılar, Hindistan hükümetinin kampanyalarının kripto para birimlerini kötü bir şekilde yansıtabileceğinden endişe ediyor.

Bu konu hakkında açıklama yapan İnternet ve Toplum Merkezi yetkilisi Vipul Kharbanda, şu ifadelere yer verdi:

“Hükümet sert bir yaklaşım benimser ve kripto para birimi gibi araçların Hindistan’da yasal olmadığını söylemeye başlarsa, bu tamamen doğru olmayacaktır. İnsanlar yanlış bir şekilde bunun yasa dışı olduğunu varsayabilir.”

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version