Muhabbit

Hindistan İcra Müdürlüğü, WazirX’in Varlıklarını Dondurdu!

Kripto para borsası WazirX, 350 milyon dolar aklamak suçuyla Hindistan İcra Müdürlüğünün radarına girdi.

Hindistan’ın en büyük kripto para borsalarından biri olan WazirX son zamanlarda oldukça kötü günler geçiriyor. Kripto para borsası WazirX, 350 milyon dolar değerindeki kara parayı aklama suçuyla Hindistan İcra Müdürlüğünün radarına girdi.

Hindistan’ın Mali Suçlarla Mücadele Ajansı, 05 Ağustos 2022 Cuma günü yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’in sahip olduğu WazirX’in varlıklarını, soruşturmanın gerekliliği olarak dondurduğunu duyurdu.

WazirX şirketine operasyon düzenleyen İcra Müdürlüğü Yetkilileri, aramalar sonucunda kripto para borsası WazirX’in Müdürünü soruşturmaya aldı. Söz konusu borsanın 646,7 milyonluk Rupi değerindeki kripto paraları ve banka varlıkları da donduruldu. Söz konusu iddialara göre kripto para borsası WazirX, Hindistan Döviz Yönetimi Yasası’nı (FEMA) ihlal ederek yasaları çiğnedi.

WazirX’in Aklanan Paraları Binance Borsası Aracılığıyla Kripto Para Birimlerine Dönüştürdüğü İddia Ediliyor!

Ayrıca soruşturma kapsamında WazirX’in 570 milyon rupi değerindeki aklanmış paraları, kripto para borsası Binance’i kullanılarak kripto para birimlerine dönüştürdüğü iddia edildi.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version