Muhabbit

Hindistan, Kripto Paraların Düzenlenmesi Konusunda Israrını Sürdürüyor!

Hindistan, kripto para endüstrisini düzenlemeye yönelik adım atmaya devam ediyor.

Yeni Boyut- hindistan

Yeni Boyut- hindistan

Hindistan hükümeti, kripto paralar konusunda, “Kara Para Aklamayı Önleme (AML)” standartlarına uyulması gerekliliğindeki ısrarını sürdürüyor.

Konu ile ilgili olarak, yerel haber ajansı tarafından kısa süre önce bir bildirim yayımlandı. Yayımlanan bildirimde, Kara Para Aklamayı Önleme Yasası’na (PLMA) yani kripto varlıkların takası, transferleri, muhafazası ve yönetimi gibi içeriklere yer verildi. Yetkililere göre, kripto para ihraççısının, dijital varlıkların teklifi ve satışıyla ilgili finansal hizmetleri de PMLA’nın kapsamına girecek.

Bilindiği üzere PMLA, finans kurumlarını son on yıl içindeki tüm işlemlerin kaydını tutma yükümlülüğü getiriyor. Hatta talep edilmesi halinde şirketlerin bu kayıtları yetkililere verme ve tüm müşterilerin kimliğini doğrulama zorunluluğu da bulunuyor.  

Hindistan hükümeti 2019 yılından itibaren kripto paraların düzenlenmesi konusunda çalışmalar gerçekleştiriyor. Ancak o dönemden bu yana resmi anlamda herhangi bir gelişme kaydedilemedi. Kripto paralar için herhangi bir düzenleyici çerçeveye sahip olmamasına rağmen, Hindistan hükümeti kripto para gelirini %30 oranında vergilendiriyor.

Bu gibi gelişmeler nedeniyle ülkedeki kripto para borsalarının ticaret hacmi, yeni vergi politikasının ardından %70’in üzerinde düşüş yaşadı. Ülkedeki yatırımcılar da hükümetin bu katı vergi politikaları sonucunda, denizaşırı borsalara yönelmeye başladı.

Kripto Paraların Bir Değeri Yok

Hindistan Merkez Bankası (RBI), yaptığı açıklamalar ile kripto paralar hakkındaki olumsuz görüşlerini yineledi. Kripto paralar ile yapılan işlemleri kumara benzeten RBI başkanı, kripto varlıkların, merkez bankasının otoritesine zarar vereceğini belirtti.

Kripto para birimlerinin altta yatan bir değerinin olmadığını vurgulayan Hindistan Merkez Bankası Başkanı şu ifadelere yer verdi:

“Bazı insanlar kripto para birimini varlık, bazıları finansal ürün olarak adlandırır, ancak her varlığın veya finansal ürünün altında yatan bir değere sahip olması gerekir. Ancak kripto para biriminin herhangi bir temel değeri yoktur.”

Başkan ayrıca, kripto para birimlerinin piyasa fiyatlarının tamamen spekülasyona dayandığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Değerlemesi tamamen hayal gücüne bağlı olan herhangi bir şey, %100 spekülasyondan başka bir şey değildir veya açık bir şekilde söylemek gerekirse, kumardır. Ülkemizde kumara izin vermiyoruz. Kumara izin vermek istiyorsanız, kumar olarak kabul edin ve kuralları koyun.”

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version