Muhabbit

Hindistan Merkez Bankası, Aşamalı Olarak CBDC Çalışmalarını Başlatıyor!

Merkez bankası, CBDC’nin Hindistan’da başlatılmasının, artılarını ve eksilerini detaylı olarak araştırıyor.

CBDC Hindistan

CBDC Hindistan

Hindistan Merkez Bankası (RBI), kısa süre önce yayımladığı yıllık raporunda, merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) tanıtımına yönelik “aşamalı bir yaklaşım” yolu izleyeceğini söyledi. 

Bilindiği üzere Merkez Bankası, bir süredir, Hindistan’da bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) tanıtımıyla ilgileniyor. Banka bu konuda oldukça tutarlı ve aşamalı bir yaklaşımı tercih ediyor. Çünkü bankaya göre CBDC’nin tasarımının, belirtilen para politikası, finansal istikrar, para birimi ve ödeme sistemlerinin verimli işleyişi hedefleriyle uyumlu olması gerekiyor.

İlginizi çekebilir: CBDC: Merkez Bankası Dijital Para Birimleri Nedir?

Bu kapsamda da Merkez Bankası, CBDC’nin Hindistan’da başlatılmasının artılarını ve eksilerini detaylı olarak araştırıyor. Buna göre de CBDC’lerin herhangi bir kesinti ve aksaklık olmadan uygulanabilecek uygun tasarım öğeleri detaylıca inceleniyor.

RBI İnovasyon Merkezi Kuruyor

Hindistan Merkez Bankası, belirtilen bu girişimi başlatılmak üzere yeni bir merkez başlatma planını da açıkladı. Bu kapsamda, sürdürülebilir bir şekilde ve kurumsal bir kurulum yoluyla inovasyonu teşvik etmek için, Merkez Bankası İnovasyon Merkezi (RBIH), Merkez Bankasının tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olarak kuruldu.

Yeni oluşturulan RBI merkezi, finans sektörü kurumları, teknoloji, endüstri ve akademik kurumlarla iş birliği yapacak. Ayrıca finansal hizmetlere ve ürünlere erişimi teşvik etmeye odaklanacak bir ekosistem oluşturmak üzere finansal katılımı daha da artıracak. Bunların yanında FinTech araştırmalarını teşvik etmek ve etkileşimi kolaylaştırmak için gerekli dahili altyapı geliştirilecek.

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version