Muhabbit

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Kripto Paralar Hakkında Konuştu!

Hindistan Merkez Bankası (RSI) Başkanı Shaktikanta Das, kripto paraların finansal riskleri konusunda endişe duyduklarını ifade etti.

Hindistan Yasa

Hindistan Yasa

Hindistan Merkez Bankası (RSI) Başkanı Shaktikanta Das, kripto para birimlerinin riskleri konusunda büyük endişe duyduklarını ifade etti.

Hindistan’ın Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleriyle olan ilişkisi çalkantılı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 1 yıl önce Bitcoin yasağının kalktığı ülkede yeni bir yasak geliyor. Daha önceki yasağı koyan Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) aksine bu kez yasak hükümet elinden, yasalarla geliyor.

Hindistan hükümeti kısa bir süre önce, dijital rupi dışında herhangi bir dijital varlığın kullanımını yasaklayan bir yasa çıkaracağını açıklamıştı. Bu açıklama Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) dijital rupi çalışmalarına başladıklarını açıklamasından kısa bir süre sonra gerçekleşmişti.

Hindistan Merkez Bankası (RBI) Başkanı Shaktikanta Das, CNBC-TV18 ile yaptığı röportajda, Blockchain teknolojisini kullanmanın faydaları olsa da, kripto para birimlerinin finansal istikrar için yarattığı risk konusunda endişeli olduğunu ifade etti.

“Kripto para konusu hükümet tarafından değerlendiriliyor. Bence er ya da geç hükümetten bir telefon gelecek, gerekirse Parlamentoda değerlendirecek ve karar verecek.”

Bununla birlikte, Başkan Das merkez bankasının kendi dijital para birimini piyasaya sürmek için çalıştıklarını ifade etti. Çalışmaların devam ettiğini hem teknoloji hem de prosedür açısından uzun süren bir çalışma olduğunu ekledi.

Daha fazla CBDC haberi için: CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version