Muhabbit

Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankaları, CBDC Konusunda İş Birliği Yapmaya Karar Verdi!

İki ülkenin merkez bankası, iş birliğini geliştirmek için Abu Dabi’de bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.

Hindistan Merkez Bankası (RBI), kısa süre önce yaptığı açıklama ile merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmalarını geliştirmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hindistan Merkez Bankası (RBI) ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası (CBUAE), iş birliğini geliştirmek finansal ürün ve hizmetlerde inovasyonu sağlamak için Abu Dabi’de bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.”

Yapılan anlaşma kapsamında, her iki ülkenin merkez bankası, özellikle CBDC’ler olmak üzere çeşitli fintech alanlarında iş birliği yapacak. Bunun yanında CBDC çalışmalarının her iki merkez bankası arasında çalışabilirliği keşfedilecek.

“CBUAE ve RBI, yapılacak olan havale ve ticaretin işlemlerindeki sınır ötesi ödemeleri CBDC ile yaparak işleri kolaylaştırmak istiyor. Bu kapsamda da ortaklaşa proof of concept (PoC) ve iki taraflı CBDC köprüsünün pilot çalışmaları yürütülecek.”

MoU’nun ayrıca, finansal ürün ve hizmetlerle ilgili konularda teknik anlamda iş birliği ve bilgi paylaşımı sağlayacağı belirtildi.

“CBDC’lerin sınır ötesi kullanım durumunu test etmeye yönelik başlatılan bu girişimin, işlem maliyetlerini düşürmesi, sınır ötesi işlemlerin verimliliğini artırması ve iki ülke arasındaki ekonomik bağları ilerletmesi bekleniyor.

Hindistan CBDC’de Kararlı

Bilindiği üzere Hindistan, dijital rupi adını verdiği CBDC’sinin çalışmalarına geçtiğimiz yılın son aylarında başladı.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Bu konuda kararlılığını sürekli dile getiren RBI, gelişmelerin devam edeceğini belirtti. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan RBI İcra Direktörü Ajay Kumar Choudhary, ülkenin CBDC’sinin, kripto para birimlerine alternatif olarak hareket edeceğini belirtti.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version