Muhabbit

Hindistan’da “Kripto Para Vergilerini Artırın” Teklifi Geldi!

Politikacı Sushil Kumar Modi kripto paralara uygulanacak olan verginin artırılması gerektiğini savunuyor.

Hindistan-Vergi-Muhabbit

Hindistan-Vergi-Muhabbit

Hatırlayacağınız üzere Hindistan hükümetinde kripto paralara uygulanacak vergi konusunda belirsizlik hakimdi.

Geçtiğimiz ay Hindistan hükümetinin aldığı kararla birlikte Hindistan’da kripto paralara yüzde 30 oranında vergi getirilmişti. Kamuoyunda uzun süre yer eden bu karar, yatırımcılar tarafından tepkiyle karşılansa da 2022 yılının Nisan ayında uygulama kararına gidilmişti.

Sushil Kumar Modi: ”Kripto Paralara Uygulanacak Vergi Artırılmalı!”

Kripto para

Hindistan hükümeti kripto paralara uygulanacak vergi konusunda yine kararsız olacak ki, politikacı Sushil Kumar Modi kripto paralara uygulanacak olan verginin artırılması gerektiğini gündeme çıkardı. Ayrıca Sushil Kumar Modi kripto paralara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Kripto paralar kumardan farksızdır. Bu yüzden insanları bu sektörden uzak tutmamız gerekiyor.

Sushil Kumar Modi

Politikacı Modi açıklamalarında Maliye Bakanlığı’na da çağrıda da bulundu:

Maliye Bakanlığı’nın kabul etmiş olduğu %30’luk vergi oranını artırmayı düşünmesini istiyorum. Lütfen bu konu üzerine toplanılsın. Kripto paralar kumardan farksızdır. Hisse senetleri yatırım yaptığınız taktirde arkasında olan şirket hakkında bilginiz vardır. Fakat yatırım yaptığınız kripto paralar hakkında hiçbir bilgi yok. Arkasında kim var belli değil. Japonya %55, Almanya, Fransa ve Avusturya %45, ABD ise %37 oranında kripto paralara vergi uyguluyorlar. Kripto para işlemlerinden alınan vergi artırılmalıdır.

Politikacı Sushil Kumar Modi’nin bu açıklamaları ise kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao Zhao Kripto Paralara Uygulanacak Olan %30’luk Vergiyi ve Vergiyi Savunanları Eleştirdi!

Binance CEO’su Changpeng Zhao da %30’luk Vergiyi Savunan Kişileri Kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi. CZ’nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Dün Bitcoin işlemlerinde 10 dolarlık alım-satımlar bile vardı. Bu seviyede alım yapanlardan %30’luk vergiyi alsanız, ne kadar vergi toplayabileceksiniz? Gerçekten buna ne lüzum var? Vergi konusunda bir uzmanlığım yok ama bildiğiniz gibi bazı ülkeler kripto paralara vergi uygulamıyor. Bu konuda bazı ülkeler liderlik edecek, diğerleri ise onları takip edecek gibi duruyor.

Changpeng Zhao

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version