Muhabbit

Hint Bakan: Kripto Paralar, Yasa Dışı Amaçlarda Kullanıldığı Tespit Edildiği An Yasaklanmalı!

Kripto paraların siber saldırılarda kullanılmasının, ülkeye büyük zarar vereceği belirtiliyor.

hindistan kripto para

hindistan kripto para

Hindistan Dışişleri Bakanı Meenakshi Lekhi, yakın zaman önce yaptığı bir konuşmada, kripto paralar hakkında açıklamalara yer verdi. Bakan, kripto para birimlerinin Hindistan’da siber saldırılar başlatılması veya bazı yasa dışı işlerde kullanılması durumunda yasaklanması gerektiğini söyledi.  

Bakan Lekhi, Hindistan‘ın egemenliğine ve ekonomik gücüne zarar verebilecek uygulamalardan özellikle kaçınılması gerektiğini belirtti. Bu durumda da kripto para birimlerine karşı özellikle dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Aynı zamanda Hindistan’ın şu anki kültürden sorumlu devlet bakanı olan Lekhi “Küresel Teknoloji Zirvesi”nde yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Hindistan’a karşı ekonomik saldırılar düzenlemek, uyuşturucu kaçakçılığı gibi yasa dışı ve etik dışı işler yapmak için kripto para birimleri kullanılacaksa, bunlara dur demem gerekiyor.”

Bu tarz faaliyetlerin karşısında duracağını belirten Bakan, kripto para platformlarının, vergiden kaçınmaya çalışan ve ülkeye bir fayda sağlamadan parayı ülke dışına çıkaran bir dizi kişinin kontrolünde bulunduğunu belirtti.

Bilindiği üzere Hindistan hükümeti, parlamentonun kış oturumunda görüşülmek üzere, kripto para birimlerini ilgilendiren kanun maddeleri üzerine görüşmeler yapıyor. Bu kapsamda da Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin, Hindistan’daki kripto para faaliyetleri ile ilgili nihai bir karar vermesi bekleniyor. Kripto para birimlerine tamamen karşı bir görüş sergilemeyen Başbakan, bunların demokrasiyi güçlendirmek için kullanılması gerektiğini dile getiriyor.  

Parlamentodan ne gibi bir sonuç çıkacağı şu an için belli olmasa da, elde edilen bilgilere göre, hükümet kripto para varlıklarını düzenlemeyi planlıyor. Ancak hükümet, ödemeler için kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamak istiyor.

Bunun yanında, merkez bankası tarafı ise, kripto para birimiyle ilgili büyük endişelerini sık sık dile getiriyor. Hatta banka en son merkez yönetim kurulu toplantısında, kripto para birimlerinin tamamen yasaklanması gerektiğini açıkladı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version