Muhabbit

Hintli Kripto Para Borsaları Hacimsizlik Rekoru Kırıyor!

Hindistan’daki kripto para borsaları, kullanıcı işlemlerinde önemli bir düşüş yaşadı.

Hindistan Yasa

Hindistan Yasa

Yeni vergi mevzuatının yürürlüğe girmesinden bu yana, Hindistan’daki kripto para borsaları, kullanıcılarının işlem hacminde önemli bir düşüş yaşıyor.

Üç büyük Hint kripto para borsasındaki işlem hacmi, ülkede işlem başına %1 vergi uygulandığı 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren ortalama %72,5 oranında düştü. Hintli YouTube kanalı Crypto India, borsa gelirlerinin düşük hacim seviyeleri nedeniyle dipsiz bir kuyuya dönüştüğünü dile getirdi. Hacim seviyelerinin dip noktasında olduğu ülkede, haziran ayında WazirX, Zebpay, BitBNS ve CoinDCX arasındaki günlük ortalama işlem hacmi günde yaklaşık 9,6 milyon dolar iken şimdi bu miktar yaklaşık 5,6 milyon dolara düştü.

Hatırlayacağınız üzere, uzun süredir Hindistan hükümetinde kripto paralara uygulanacak vergi konusunda belirsizlik hakimdi. Kısa süre önce Hindistan hükümeti, aldığı kararla birlikte Hindistan’da kripto paralara yüzde 30 oranında vergi getirmişti. Kamuoyunda uzun süre yer eden bu karar, yatırımcılar tarafından tepkiyle karşılansa da 2022 yılında uygulama kararına gidilmişti. Şimdi ise uygulanmaya başlanan bu kararın, borsa hacimlerinde düşüşe neden olduğu belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer veriliyor:

“Diğer yatırımcılar gibi, Hindistan borsalarında kârlı kalmanın mümkün olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Bu, profesyonel yatırımcıların Dubai gibi daha misafirperver ülkelere başka bir beyin göçüne yol açacak.”

Yeni getirilen vergi, piyasa üzerindeki etkisini belirlemek için bir test olarak üç ay boyunca yürürlükte kalacak. Ticaret hacimleri şu anda düşük olsa da, politika yapıcılar sonuçlarını daha uzun bir zaman dilimi için görmek istiyor.

Yetkililer Kontrolü Ele Almak İstiyor

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Hintli yatırımcılar, ülkedeki kripto para kullanımı durumuyla ilgili belirsizliklerle karşı karşıya kaldılar. Hintli yetkililer ise bir süredir kripto para piyasasını kontrol altına almak istiyor. Atılan adımlar sonrasında ise yürürlüğe giren yeni vergi mevzuatının Hindistan pazarı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu görülüyor. 

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version