Muhabbit

Hintli Yetkililer Vauld’a Ait Dev Miktarda Varlıkları Dondurdu!

Yetkililer, Vauld’un kara para aklama olayına karıştığını tespit etti.

Mali suçları araştıran bir kolluk kuvveti olan Hindistan İcra Müdürlüğü (ED), kripto para borç veren Vauld‘a ait yaklaşık 46 milyon dolar değerindeki varlıkları dondurdu.

ED, ”Yellow Tune Technologies” adlı bir Hintli şirketin yaptığı araştırma sonucuna göre, Vauld’un Hintli kuruluşu ”Flipvolt Technologies’in” bir müşterisi olan bu şirketin bir kara para aklama olayına karıştığını tespit etti. Konunun, Hindistan’da dijital kredilendirmeye dahil olan Çin kredi uygulamalarıyla bağlantılı olduğu belirtildi.

ED’nin bu hamlesi son günlerde kripto para alanındaki yaptığı ikinci hamle. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta, Hindistan kolluk kuvvetleri yerel bir kripto para borsası olan WazirX’e ait 647 milyon rupi değerinde banka bakiyelerini dondurmuştu.

İlginizi çekebilir: Hindistan İcra Müdürlüğü, WazirX’in Varlıklarını Dondurdu!

2019’dan bu yana çoğu Çinli şirketin, fintech uygulamaları kurarak borç verme işi için Hindistan’da faaliyet gösterdiği belirtiliyor. Ancak Hindistan Merkez Bankası (RBI) onlara bankacılık dışı bir finans şirketi (NBFC) lisansı vermediğinden, yerel NBFC’lerle anlaşmalar ile iş yapabiliyorlar.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan ED şu ifadelere yer verdi:

“ED; fon izi araştırması yaparken, suçlanan NBFC’ler ve onların fintech şirketleri de dahil olmak üzere 23 kuruluş tarafından M/s Yellow Tune Technologies Private Limited’in, Crypto Exchange ile tutulan INR cüzdanlarına büyük miktarda fon yatırıldığını tespit etti. Bu miktarlar, yağmacı kredi uygulamalarından elde edilen suç gelirlerinden başka bir şey değildi.”

Flipvolt’un yardımıyla Yellow Tune Technologies’in, suçlanan fintech şirketlerinin normal bankacılık kanallarından kaçınmasına ve tüm dolandırıcılık parasını kripto varlıkları biçiminde almasına yardımcı olduğu belirtildi.

ED ayrıca, Vauld’un Yellow Tune Technologies tarafından yapılan kripto para işlemlerinin tam izini sağlayamadığını, müşterini tanı (KYC) ve kara para aklamayı önleme (AML) süreçlerini sürdürdüğünü söyledi.

“Belirsizliği teşvik ederek ve yumuşak AML normlarına sahip olarak, M/s Yellow Tune’a kripto para kanalını kullanarak belirli bir miktar suç gelirlerini aklamada aktif olarak yardımcı oldu. Bu nedenle, Flipvolt Crypto ile birlikte bir miktar kripto varlık, kripto para borsası tarafından tam fon izi sağlanana kadar donduruldu.”

ED’nin bu girişimi, geçtiğimiz ay müşteri çekme işlemlerini durduran ve alacaklılara toplam 402 milyon dolar borçlu olan Vauld için son darbe oldu.

Vauld Süre İstedi

Konu hakkında açıklama yapan Vauld tarafı ise alacaklılardan koruma istedi. Ardından da borsa bu ayın başlarında, seçeneklerini araştırmaya devam etmek için Singapur Yüksek Mahkemesinden üç ay süre aldı. Böylece Vauld, konu hakkında bir karara varmak üzere 7 Kasım’a kadar süre kazanmış oldu.

İlginizi çekebilir: Kripto Para Kredi Platformu Vauld’a 3 Aylık Moratoryum Süresi Tanındı!

Bunların yanında Vauld, şu anda potansiyel bir satın alma anlaşması için rakip Nexo tarafından bir durum tespiti sürecinde. Bu son gelişmeler göz önüne alındığında, anlaşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version