Muhabbit

Hive Blockchain Nasdaq’ta Listelenmek Üzere Onay Aldı!

Gün geçtikçe daha fazla blockchain şirketi, geleneksel borsalarda listelenmeye başladı.

Hive

hive

Hive Blockchain‘in yaptığı duyuruya göre, şirket bir teknoloji borsası olan Nasdaq’da listelenmek için onay aldığını duyurdu.

Kanada menşeli teknoloji şirketi Hive Blockchain Technologies, Cuma günü yaptığı açıklamada Nasdaq borsasında listeleme haberini açıkladı.

Hive an itibarıyla, HIVE.V kısaltması ile TSX Venture Exchange’de işlem görmekte. Bildiğiniz gibi şirket, hem Bitcoin hem de Ethereum madenciliğine odaklanıyor.

Hive’ın internet sitesine göre, şirket özellikle yeşil enerjiye odaklanıyor. Bildiğiniz gibi bu konu, kripto para eleştirmenlerinin son zamanlarda en çok üzerinde durdukları konulardan birisi. Bu ay, Bitcoin maksimalisti Michael Saylor, diğer görevlerin yanı sıra kripto para madenciliğinin ekolojik etkisine ışık tutmaya yardımcı olacak olan Bitcoin Madencilik Konseyi‘nin ayrıntılarını açıklamıştı.

Hive’ın duyurusu ise şu şekilde oldu:

HIVE, Kanada, İsveç ve İzlanda’da düzenli olarak bulut teknolojisi ile Bitcoin ve Ethereum gibi yeni üretilmiş dijital para birimlerini üreten ve yeşil enerjiyle çalışan veri merkezi tesislerine sahiptir.”

Bu arada HIVE’ın açıklamalarına göre, şirket 2021’in başından bu yana ürettiği kripto paraları hala cüzdanında tutuyor.

Tarihsel olarak baktığımızda, Bitcoin madencileri genel olarak önemli kârlar elde etti. Geçen ay yapılan bir analize göre, Bitcoin yıllık bazda %900 artış gösterirken, en büyük madencilik hisselerinden dördü %5000 artmış.

Fiyat artışı ile birlikte birçok madenci, küresel siyaset sahnesinde giderek daha güçlü bir ses haline geliyor. Bu ay, Nasdaq’ta listelenen Canaan Inc’in CEO’su, Çin’e Bitcoin madencilik yasağını hafifletme çağrısı yaptı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version