Muhabbit

Hollanda Merkez Bankasından, Kripto Para Düzenlemelerine Tam Destek Açıklaması Geldi!

Merkez Bankası, “Kripto-varlıklar: evrim ve politika tepkisi” adlı yeni bir çalışma yayımladı.

hollanda maliye

Hollanda Merkez Bankası (DNB) Yönetim Kurulu Üyeleri Steven Maijoor ve Olaf Sleijpen, kısa süre önce yaptıkları bir açıklamada, kripto para birimleri ile ilgili bazı endişelerini dile getirdi. Bu kapsamda ikili, kripto para birimlerinin hızlı gelişimi hakkında “Kripto-varlıklar: evrim ve politika tepkisi” adlı yeni bir çalışma yayımladı.

Yöneticilere göre Bitcoin, Tether ve diğer kripto para birimleri, merkez bankalarının ve denetim otoritelerinin görev ve hedefini etkiliyor. Kripto paraların risklerinden bahseden yöneticiler, bu alan için düzenleme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Kripto para piyasaları, küresel faiz oranı artışları, yatırım dolandırıcılığı ve siber suçlar nedeniyle son altı ayda biraz daha az heyecanlı hale gelse de, kripto paralar burada kalmaya devam ediyor. Bu nedenle de uluslararası finans otoriteleri başka yöne bakmayı göze alamaz.”

Uluslararası alanda bir düzenleme gereksinimi olduğunu belirten DNB, bu konuda anlaşma yapmanın zorunluluk haline geldiğini özellikle vurguluyor. Bu kapsamda da banka, yapılacak olan düzenlemenin, merkezi bir taraf olmadan değer depolama ve aktarma potansiyeli açısından yenilikçi olması gerektiğini dile getiriyor. Bahsedilen bu işlemleri yaparken de spekülatif yapıları ile bağlantılı riskler nedeniyle kripto paralara yönelik boğucu yeniliklerden kaçınılması gerektiği belirtiliyor.

Kripto Paralar Resmi Para Birimi Olarak Kullanılamaz

Araştırmanın yazarları, kripto paraların sürekli değişen fiyatlarının, onların bir ödeme aracı ve değer deposu olarak işlev görmelerini engellediğini belirtiyor. Bu nedenle de banka, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin “para” olarak kullanılmaya uygun olmadığı sonucuna vardığını belirtiyor.

Çalışma raporunda stabilcoinlere de değinen yöneticiler, Euro, Dolar veya diğer varlıklar tarafından desteklenen bu kripto para birimlerinin, fiyat oynaklığını önlemesi gerektiğini dile getiriyor.

“Bu tür kripto varlıklar, örneğin daha ucuz sınır ötesi ödemelere katkıda bulunabilir, ancak uygun düzenlemeler olmadan yaygın kullanımları finansal istikrar için risk oluşturabilir.”

DNB ayrıca, MİCA paketi gibi yeni AB düzenlemelerinin, desteklenen ve desteklenmeyen kripto para birimleri arasında ayrım yaptığını söylüyor. Bu durumun da ihraççılar ve piyasa katılımcıları için bazı gereksinimleri ortaya çıkardığı dile getiriliyor.

“Yasalar, düzenlemeler ve denetim, yalnızca kripto paraların uluslararası doğası nedeniyle olsa bile, tüm riskleri asla azaltmayacaktır.”

Son olarak DNB, tüm bu açıklamalar sonucunda, kripto para alanında yapılacak düzenleme çalışmalarına tam destek vereceğini de belirtiyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version