Muhabbit

Hollanda’da Kripto Para Dolandırıcılarına Baskın!

Hollanda’da pump ve dump şemasıyla yatırımcıları dolandıran üç şahıs yakalandı.

Hollanda’da hayali kripto para ile pump ve dump şemasını izleyerek kripto para yatırımcılarını dolandırmaya çalışan üç kişi Hollanda emniyet güçleri tarafından tutuklandı.

Ülkenin sanayi kenti olan Deventer’de yatırımcıları kendi çıkarttıklarını söyledikleri kripto parayı yatırımcılara pazarlıyordu. Önü açık, oldukça değerlenecek bir kripto para olarak tanıttığı kripto paralarına arzı artırarak fiyatı yükselttiler. Fiyat belirledikleri yere geldiğinde de ellerindeki tüm kripto parayı satarak “pump and dump” şeması ile yatırımcıları dolandırdılar.

Hollanda Ulusal Polisi’nin internet sitesinde yayımlanan bir basın açıklamasına göre, yapılan baskında kripto para madenciliği için kullanılan birkaç cihaz ele geçirildi. Bununla birlikte madencilik cihazlarının çalışması için gerekli elektriğin de kaçak olarak kullanıldığı açıklandı.

Tutuklanan üç kişi dolandırıcılık, yatırımcıların parasını zimmetine geçirmek ve kaçak elektrik kullanımı iddiasıyla gözaltında tutuluyor. Şüphelilerin evlerine, arabalarına, bilgisayar ve kripto paralarına el konulduğu belirtiliyor.

Bununla birlikte basın açıklamasında, 39 yaşındaki tutuklulardan birinin benzer bir şekilde ERSO, MALC, EUROP ve TulipMania kripto paralarını kullanarak yatırımcıları dolandırmaya çalıştığından şüpheleniliyor.

Pump ve Dump Nedir?

Pump ve dump bir varlığın önce fiyatını çeşitli şekillerde artırıp sonrasında ise yüksek fiyattan satarak kâr etme üzerine kurulu bir dolandırıcılık şeklidir.

Daha fazla bilgi için:

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version