Muhabbit

Hollandalı Düzenleyiciler, Kripto Para İşlemlerine Hakim Olmak İstiyor!

Düzenleyiciler, kripto para faaliyetlerinde daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor.

Hollanda

Hollanda Kripto Para

Hollanda Merkez Bankası (De Nederlandsche Bank NV), ülkede yaklaşık 20 adet kripto para borsasını mali sisteme kaydetti, ancak ülkede kripto para birimine yatırım yapan kullanıcıların sayısı konusunda hala yeterli oranda bilgi sahibi olamıyor.

Hollandalı haber sitesi Nu.nl, yaptığı açıklamada, Hollanda Finansal Piyasalar Otoritesi (AFM) tüketicilerin kripto para birimine ne kadar para yatırdığı veya hangi miktarlar için para yatırdığı hakkında hiçbir fikri olmadığını belirtiyor. Bilindiği üzere AFM, Bitcoin gibi varlıklara yatırım yapabilen yatırım kurumlarını denetliyor. Ancak birimin denetleme mekanizmasının yeterli olmadığı belirtiliyor.

Kripto Para Düzenlemeleri

Hatırlanacağı üzere Hollanda’daki Fintech firmaları, ülkede yürürlükte olan “5. Kara Para Aklamayı Önleme Direktifi (AMLD5)” olarak bilinen güncellenmiş kara para aklamayı önleme yasaları da dahil olmak üzere, son birkaç yılda önemli ölçüde sıkılaşan Avrupa Birliği düzenlemelerine uymak zorunda kaldılar. Bu kurallar çerçevesinde DNB, kripto ile ilgili tüm kuruluşların faaliyetlerini yürütebilmesi için bankaya kaydolmasını ön koşul olarak sunmuştu.

Bu kapsamda Hollanda Merkez Bankası (DNB), kripto para birimi hizmetleri sağlamak için başvuruda bulunan şirketleri aktif olarak kaydetmeye başladı. Hatta son olarak kripto para borsası Bitstamp, Hollandalı kullanıcılar için daha katı müşteri tanıma (KYC) önlemleri uygulamaya başladığını duyurdu.

Ülkede faaliyet gösteren kripto para borsası Bitcoin Meester, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ülkede kripto para yatırımı yapan kullanıcı sayısını yaklaşık olarak bildiğini söylüyor. Platformdan sorumlu Christiaan Jimmink açıklamasında, bu yılın başlarında yapılan bir anket ile yaklaşık 700.000 Hollandalı yatırımcının Bitcoin’e sahip olduğunu ortaya çıkardıklarını belirtiyor.

Ancak ülkedeki denetleyici kurumlar bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor. Bunun için önlemleri sıkılaştıran yetkililer kripto para alanında daha fazla hakimiyet sağlamak için uyarılarını ve araştırmalarını sürdürüyor. Hatta AFM, kripto para ticaretinin tamamen spekülasyona dayandığı konusunda sürekli görüş bildiriyor. Birim ayrıca kripto para birimlerine yatırım yapma riski hakkında uyarılar vermeye devam edeceğini de belirtiyor.

Daha Fazla Borsa Haberi İçin: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version