Muhabbit

Holo: 3D Hologram Sanat Eserleri Dijital Sanata Öncülük Etmeyi Amaçlıyor!

Holo, sanat eserlerini yüksek çözünürlüklü hologramlara dönüştürerek dijital sanata öncülük etmeyi amaçlıyor.

Holo-3D-Muhabbit

Holo-3D-Muhabbit

Sanat eserlerini yüksek çözünürlüklü hologramlara dönüştürerek dijital sanata öncülük etmeyi amaçlayan “Holo” konsepti, ilk satışını 21 Nisan 2022 tarihinde açık artırmayla gerçekleştirmeyi planlıyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Söz konusu açık artırma dünya tarihinde ilk kez Leonardo Da Vinci’nin eserlerinden birisinin 670-milyon-pikselli bir holograma dönüştürülerek satılmasına tanıklık edecek. La Bella Principessa isimli eserin açılış fiyatının 100.000 dolar olması planlanıyor.

Holo konsepti 3D hologramları akıllı sözleşme ile birlikte dizayn ederek mülkiyet hakkını doğruluyor ve ürünün orijinalliğine dair şüpheleri ortadan kaldırıyor. Holoverse ise konsepti tokenlaştıran ve tarihi sanat eserlerini haklarıyla beraber satışa sunan ilk şirket olarak dikkat çekiyor.

NFT 2.0 olarak da adlandırılan Holo, minimumda 500 milyon pikselli bir resmin madenciliğinin gerçekleştirilmesine dayalı bir formülle elde ediliyor.

“Şirketimiz paha biçilemez sanat eserlerini elde etmeye, onları eşsiz ve daha önce hiç görülmemiş formlara dönüştürerek yepyeni bir sanat eseri oluşturmaya odaklanmış durumda. Eserlerimizin etiket üzerindeki QR kodunu tarayarak akıllı sözleşmelerine erişmek ve sanat eserinin eşsizliğini doğrulamak mümkün.”

Holoverse’ün CEO’su Andrea Prince’e göre mülkiyet sahipleri bu eseri evlerinde ya da iş yerlerinde fiziksel bir varlık olarak sergileyebilecek, böylece sanat eserleri yalnızca müze duvarlarına mahkum olmayacak. Sanat eserini bir hologram olarak sergilemenin avantajlarından birinin de eserin büyüleyici gece görünümü olduğu belirtiliyor.

Holo

Holo Eserleri Netlikleri ve Sağladıkları Detayla Dikkat Çekiyor

La Bella Principessa Milanlı genç bir aristokratın şık bir Rönesans elbisesi giyerken yapılmış bir portresi. Eserin Holo formunun oluşturulabilmesi için orijinal eser “çok gigabaytlık fotogrametri” görüntüsüne aktarılacak şekilde tarandı. Böylece meraklıları eseri yakınlaştırarak orijinal eserde gördüklerinden çok daha fazla ayrıntıyı yakalayabilecek.

Eşsiz 1:1 hologram kristal bir küre içerisine yerleştirilecek. Holoverse şirketine göre söz konusu küre yüksek güvenlikli ve kaliteli bir hizmet aracılığıyla mülkiyet sahibine teslim edilecek ve arzu edilen yere yerleştirilecek.

Satışın ortaklarından olan MakersPlace’in CEO’su Craig Palmer esere dair görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

“Bu eseri şahsen gördüğümde hologramın sağladığı detaylar karşısında şoka kaldım. Bu teknoloji sanat eserlerini incelemek söz konusu olduğunda bambaşka ve yepyeni bir tecrübe vadediyor. Bu kadar ayrıntıyı başka herhangi bir yerde görmeniz imkansız.”

MakerPlace eser için hem kripto para (ETH) hem de fiat para ödemeleri kabul ediyor. MakerPlace Mart 2021 tarihinde Beeple’ın Everydays: The First 5000 Days eserini 69,3 milyon dolara satarak adından söz ettirmişti. Rakam herhangi bir dijital sanat eseri için ödenen en yüksek miktar olarak tarihe geçmişti.

La Bella Principessa

Holoverse Orijinal Sanat Eserlerin Mülkiyet Hakkına Sahip

Laserman Industries’in bir alt şirketi olarak ortaya çıkan Holoverse dijital sanatı merkezine alan bir canlı performans teknoloji firması olarak dikkat çekiyor. Holoverse, İtalyan şirketi Scripta Maneant ile birlikte, Holo eserleri oluşturmanın münhasır ticari haklarına sahip. Şirket aynı zamanda fiziksel eserlerin de mülkiyetini elinde bulunduruyor.

“Orijinal eser (La Bella Principessa) Cenevre serbest limanında kilitli bir halde bulunuyor. Eser, dünyaca ünlü bir Avrupa kuruluşunda sonbaharda sergiye çıkacak. 1998 senesinden beri yalnızca üç kez sergilenen eser, herhangi bir müzeye ait değil.”

Hologramın netliği sayesinde eseri inceleyenlerin portrenin parşömen kağıt üzerine renkli tebeşir ve mürekkep kullanarak yapıldığını fark edebilecekleri ifade ediliyor.

“Eserin Milan’ın dük hanedanının kurucusu olan Francisco Sforza’ya dair önemli bir metnin içerisinden alındığı tahmin ediliyor.”

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version