Muhabbit

Honduras’ın Prospera Adlı Özel Ekonomik Bölgesi Bitcoin’i Yasal Olarak Kabul Etti!

Honduras’ın Karayip kıyısındaki adada bulunan özel bir bölge Bitcoin’i yasal olarak kabul etti.

honduras

honduras

Reuters tarafından kısa süre önce yayımlanan bir habere göre Honduras, Bitcoin ile ilgili büyük bir adım attı.

Yetkililer tarafında yapılan bir açıklamada, Honduras’ın Karayip kıyısındaki adada bulunan özel bir ekonomik bölgenin, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini yasal ödeme aracı olarak kabul ettiği duyuruldu.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce yapılan açıklamalarda, Orta Amerika ülkesi Honduras’ın, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etme niyetinin olduğu bildirilmişti. Hatta devlet Başkanı Xiomara Castro, komşu El Salvador’un Bitcoin ile ilgili attığı dev adım ile kendisini dolar hegemonyasından kurtaran tek ülke olmayacağını söylemişti.

Şu an için sadece özel bir ekonomik bölge için geçerli olacak bu yeni gelişmenin, yakında tüm ülke genelinde genişletilmesinin bir adımı olarak görüldüğü belirtiliyor.

Honduras Prospera Bölgesi

Honduras Prospera, 2020 yılında yatırım ve girişimcilik fırsatlarını çekmek için bir ekonomik kalkınma merkezi olarak kuruldu. Bu özel bölge aynı zamanda idari, mali ve bütçesel özerkliğe sahip.

Honduras Prospera tarafından yapılan açıklamada yeni gelişme hakkında şu ifadelere yer verildi:

“Prospera’nın esnek düzenleyici çerçevesi, kripto para inovasyonunun ve Bitcoin’in, vatandaşlar, işletmeler ve hükümetler tarafından kullanılmasını sağlar.”

Ekonomik bölge ayrıca belediyelerin, yerel yönetimlerin ve uluslararası firmaların bölgenin yetki alanından Bitcoin tahvilleri çıkarmasına da izin verecek.

Honduras’ta Merkez Bankası, İşlemlere Kefil Değil

Bitcoin kullanımı hakkında atılan bu adım her ne kadar heyecan verici olarak karşılansa da Honduras’ta Merkez Bankası, bu duruma temkinli yaklaşarak, kripto para birimi işlemleri için kefil olamayacağını söyledi.

Banka, mart ayında yaptığı açıklamada, kripto paralar ile yapılan işlemler hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Bu tür dijital varlıklarla gerçekleştirilen herhangi bir işlem, onu gerçekleştiren kişinin sorumluluğunda altındadır. Risk ona aittir. Sorumluluk almıyoruz.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version