Muhabbit

Hong Kong CBDC Çalışmalarını Başlatıyor!

Hong Kong, fintech stratejisine, merkez bankası dijital para birimini dahil ediyor.

Hong Kong

Hong Kong Muhabbit

Hong Kong Merkez Bankası (HKMA), Hong Kong’un fintech gelişimini desteklemek için yeni stratejisi olan “Fintech 2025” stratejisini yayımladı.

8 Haziran tarihinde yayımladığı bildiri ile fintech stratejisini açıklayan Hong Kong, CBDC’lerin, şehir yönetiminin 2025 yılına kadar kapsamlı dijital finansın benimsenmesini teşvik etme hedefinde rol oynayacağını bildiriyor.

Fintech 2025 planının ayrıntıları henüz tam olarak mevcut olmasa da, CBDC çıkarılması, üst düzey strateji kapsamındaki beş öncelikten biri olarak göze çarpıyor. Bu kapsamda, merkez bankası dijital para birimlerine yönelik planlarıyla ilgili olarak HKMA, Hong Kong’un hem perakende hem de toptan CBDC’leri piyasaya sürmeye hazır olmasını sağlamak için araştırma çabalarını artıracağını açıkladı.

İş Birlikleri Devam Edecek

Duyuruya göre, HKMA, perakende dijital Hong Kong doları para birimini araştırmak için Uluslararası Ödeme Bankası ile iş birliği yapacağını belirtiyor. Bu araştırmanın, bir e-HKD para biriminin risklerini, faydalarını ve potansiyel kullanım durumlarının incelendiği bildiriliyor.

Bununla birlikte mayıs ayında Hong Kong’un Çin’in dijital yuanı için pilot çalışmaları genişletmek istediği bildirilmişti.

HKMA, dijital para birimi konusunda Çin Merkez Bankasının dijital para birimi elektronik ödeme (DCEP) projesinin sınır ötesi kullanımı faaliyetinde Çin ile çalışmaya devam edeceğini belirtti. HKMA aynı zamanda birden fazla merkez bankası dijital para birimi köprüsü üzerinde çalışan Asya merkez bankaları konsorsiyumunun bir parçası olarak da çalışmalarını sürdürüyor. 

Proje, merkezi olmayan defter teknolojisine dayalı sınır ötesi CBDC’ler oluşturmak için Hong Kong ve Tayland arasında bir iş birliğine dayanıyor.

Genişletilmiş fintech odağının arka planında, Hong Kong’da kripto para birimlerine erişimin kısıtlanması da yer alıyor. Hatırlanacağı üzere Hong Kong Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu, mayıs ayında hükûmetin kripto para ticaretini, portföyleri en az 1 milyon dolar olan nitelikli yatırımcılarla kısıtlamasını isteyen bir politika önerisi yayımlamıştı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla CBDC Haberleri için: CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version