Muhabbit

Hong Kong Kripto Para Lisans Sürecinin Rotasını Belirledi

Hong Kong’lu SFC kripto para borsaları lisanslama rotasını kamuoyuna duyurdu. Rotanın Haziran 2023’te yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

hongkong-regülasyon-muhabbit-80

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) yeni yayımladığı kripto para borsaları lisanslama rotasını kamuoyuna duyurdu. Rotanın Haziran 2023’te yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Rotada kamuoyunun görüşüne ihtiyaç duyulan temel noktalardan biri lisanslı borsaların ülkedeki perakende yatırımcılarına hizmet etmesine müsaade edilip edilmemesi konusu. Buna ek olarak yatırımcıları korumaya yönelik nasıl önlemler alınması gerektiği de rotanın dikkat çekici gündemleri arasında. 

SFC danışma sürecini 20 Şubat 2023’t duyurmuş, yeni lisanslama rejiminin tüm merkezi kripto para ticaret platformlarının yasal düzlemde lisanslı olmasını sağlayacağını belirtmişti. 

SFC’in teklif ettiği yasal yönergeler lisanslı menkul kıymet komisyoncuları ve ticaret yerleri için mevcut olan yasal gereksinimlerden esinlenerek belirlendi.

SFC CEO’su Julia Leung’un yaptığı bir açıklamaya göre kripto para sektörü için böyle açık, anlaşılır ve yatırımcıyı koruma odaklı bir yönergeler listesi hazırlanmasının temel sebepleri arasında son dönemde FTX gibi önde gelen sektör şirketlerinin iflası yer alıyor. 

“2018’den beri felsefemiz olduğu üzere, dijital varlık ticaret platformlarına dair teklif edilen yönergelerimiz yatırımcıları korumaya dair önlemleri de içeriyor. Bu önlemler “aynı iş, aynı risk, aynı kurallar” prensibiyle belirleniyor.”

Lisans Almayan Borsalar Hong Kong’u Terk Etmek Zorunda

Duyuruya göre kripto paralarla ilgili hizmet sağlayan her kişi ve/veya şirket SFC’ye lisans başvurusunda bulunmalı. Kripto para borsaları ve hizmet sağlayıcılarından bir dizi başka gereksinim de talep ediliyor. 

Bu talepler arasında varlıkların güvenli bir şekilde saklanması, “Müşterinizi Tanıyın” prensibi, çıkar çatışmaları, siber güvenlik, muhasebe ve denetim, risk yönetimi, “Kara Para Aklamanın Önlenmesi”/terörizmin finansmanıyla mücadele ve piyasa suiistimalinin önlenmesi de dahil olmak üzere bir dizi ön koşul bulunuyor. 

İlginizi çekebilir: Kripto Para Borsası Binance’te Neler Oluyor?

Lisans başvurusunda bulunmaya hazırlanan şirketlerin mevcut sistemlerini gözden geçirmesi ve yakında yürürlüğe girmesi beklenen yeni rejime uygun hale getirmesi tavsiye ediliyor. Lisansa başvurma niyeti olmayan borsaların ise Hong Kong’daki operasyonlarını sonlandırması gerekiyor. 

SFC ayrıca lisanslı kripto para borsaları listesini kamuoyunu bilgilendirecek şekilde yayımlamayı da planlıyor. 

361 sayfalık yönerge belgesi oldukça kapsamlı, pek çok kilit noktaya değiniyor v sektöre dair çeşitli zorunlulukları ele alıyor. 

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version