Muhabbit

Hong Kong, Kripto Para Merkezi Olmak İçin Girişimlerine Devam Ediyor!

Hong Kong’un en büyük dijital bankası olan ZA Bank, kripto para birimleri ile ilgili hesap hizmetleri sağlamaya başlıyor.

Üzerinde bulundurduğu varlık miktarına göre Hong Kong’un en büyük dijital bankası olan ZA Bank, kripto para birimleri ile ilgili hesap hizmetleri sağlamaya başlıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu gelişmenin, şehrin dijital yönden gelişimine katkı sağlamak üzere başlatıldığı belirtildi.

Kısa süre önce Bloomberg tarafından yayımlanan makalede, bankanın, lisanslı borsalardaki kripto para mevduatlarının, Hong Kong doları, Çin yuanı ve ABD doları cinsinden çekilmesine izin vermek için hesap hizmetleri sunacağı belirtildi.

ZA Bank CEO’su Ronald Iu, yaptığı açıklamada, Çin’deki müşterilerin, mevcut kısıtlamalar nedeniyle, ilgili hizmetten yararlanamayacaklarını belirtti.

Lu ayrıca, para birimi dönüştürme işlemlerinin şu an için sadece, Hong Kong’daki lisanslı iki kripto para borsası tarafından sunulduğunu da sözlerine ekledi. Diğer kripto para borsalarının ise lisans işlemleri tamamlandıktan sonra aynı hizmeti vereceklerini dile getirdi.

Hong Kong Kripto Para Merkezi Olmak İstiyor

Bilindiği üzere, ABD’deki kripto para şirketleri, Silicon Valley Bank, Silvergate Bank ve Signature Bank’ın çöküşünün ardından bankacılık ortakları bulmakta zorlanıyor. Ancak Hong Kong merkezli ZA Bank tarafından başlatılan bu yeni girişim, firmalara potansiyel bir çözüm sunuyor gibi görünüyor. Çünkü halihazırda Hong Kong düzenleyicileri, bölgeyi bir kripto para merkezine dönüştürmek için çeşitli adımlar atamaya devam ediyor.

ZA Bank’ın da yeni girişimi, düzenleyicilerin çabalarını destekler nitelikte bir uygulama olarak görülüyor. Hatta kripto para topluluğundan pek çok kişi, ABD’li düzenleyicilerin olumsuz görüşüne rağmen, Hong Kong’un yaklaşımının oldukça olumlu bir karşılık bulacağını belirtiyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version