Muhabbit

Hong Kong, Kripto Para Şirketlerinin Odak Noktası Oldu!

Özellikle Web3 alanında girişim gerçekleştiren şirketler, Çin ve Hong Kong gibi Asya ülkelerine akın ediyor.

hongkong-regülasyon-muhabbit-80

Kripto para ekosistemi gelişmeye devam ettikçe, bu alanda faaliyet göstermek isteyen şirketlerin sayısı da gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Özellikle Web3 alanında girişim gerçekleştiren şirketler, Çin ve Hong Kong gibi Asya ülkelerine akın ediyor.

Yapılan bir açıklamada, dijital varlıklar ile ilgilenen 80’den fazla firma, özellikle Hong Kong’da Web3 girişimleri geliştirmek üzere adım atmak istiyor.

Kısa süre önce açıklama yapan, Hong Kong Mali Hizmetler ve Hazine Bakanı Christian Hui, Hong Kong’un ekim 2022’den bu yana global şirketlerin ilgisini çektiğini belirtti.

“Hong Kong, Asya ve ötesinde Web3 için önde gelen bir merkez olacak şekilde iyi bir konuma sahiptir. Sanal Varlık (VA) ve Web3’e büyük önem veriyoruz. Hükümet, sektörü geliştirme, bu alanda tutkulu öncüler çıkarma ve yeni kurulan işletmelere kapsamlı bir destek sistemi sağlama konusunda üst düzey taahhüde sahiptir.”

Bilindiği üzere Hong Kong’da faaliyet gösteren tüm merkezi kripto para ve benzeri ticaret platformlarının düzenleyici kurumdan lisans alması gerekiyor.

Şu an için 23 adet firmanın bölgede faaliyet göstermek üzere başvuru yapmaya başladığını belirten yetkili, bu firmalar arasında, kripto varlık borsaları, blok zinciri altyapısı ve blok zinciri ağ güvenliği firmalarının yer aldığını dile getirdi.

Hui ayrıca, bu şirketlerin bölgede faaliyet göstermek üzere, uygulama ayrıntıları, düzenleyici gereklilikler, kripto varlıklar ve Web3 sektörü için hedeflenen destek önlemleri hakkında daha fazla bilgi edinmekle ilgilendiklerini belirtti.

Web3 İçin Bütçe Ayrıldı

Ülke genelinde, halihazırda 800’den fazla fintech şirketinin bulunduğunu belirten Hui, Web3 alanında lider bir merkez olmak için iyi bir konumda olduklarını söyledi. Hatta bunu gerçekleştirmek ve Web3 ekosistemini hızlandırmak için bu yılki bütçeden 50 milyon dolar ödenek ayırdıklarını belirtti.

Hui, 2023 yılının haziran ayında faaliyete geçecek olan VA hizmet sağlayıcıları için bir lisanslama rejimi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Böylece, kapsamlı ve net bir düzenleyici sistemin kurulması ile birlikte daha kaliteli VA işletmelerinin Hong Kong’da iş kurmasını beklediklerini iletti.

“Kapsamlı ve net bir düzenleyici sistemin kurulması yoluyla, daha kaliteli VA işletmelerinin Hong Kong’da iş kurmasını veya Hong Kong’da geliştirme fırsatları aramasını bekliyoruz.”

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version