Muhabbit

Hong Kong, Kripto Para Ticaretini Profesyonel Yatırımcılarla Sınırlamak İstiyor!

Portföyünde en az 8 milyon Hong Kong Doları olanların ticaret yapması isteniyor.

Hong Kong

Hong Kong Muhabbit

Hong Kong Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu (FTSB) tarafından hazırlanan bir öneride perakende yatırımcıların kripto para ticareti yapmalarının yasaklanması teklif edildi.

Teklif uygulamaya geçerse, tüm kripto para borsalarının Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu tarafından düzenleneceği ve yalnızca profesyonellerin dijital para birimlerini alıp satmalarına izin verileceği için, perakende yatırımcıların kripto para birimi alım satımlarının yasaklanacağı anlamına gelecek. Ayrıca bu durum perakende yatırımcıların eşler arası ve lisanssız ticaret platformlarını kullanmaya yöneleceği belirtiliyor.

Hong Kong’da faaliyet gösteren kripto para borsalarını (BitMEX, Huobi, OkCoin ve Coinbase) temsil eden Global Digital Finance, perakende kripto para ticaretinin yasaklanması durumunda, yatırımcıların yasaların erişemeyeceği düzenlenmemiş platformlara yönelebileceğini iddia etti. Global Digital Finance Danışma Konseyi Başkanı Malcolm Wright’a ise bu durumun aynı zamanda birçok kişiyi denizaşırı borsalarda ticaret yapmaya zorlayabileceğini belirtti.

Hong Kong’un kripto para birimi ticaretini yalnızca profesyonel yatırımcılarla sınırlandırma niyetinin, büyük finans ülkelerinin yaptıklarından farklı olduğunu söyleyen Wright, Hong Kong’un menkul kıymet düzenlemelerine göre, profesyonel bir yatırımcı kavramının yatırım portföyünün en az 8 milyon HKD olan biri olarak sınıflandırıldığını da belirtti.

Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu’nun önerdiği kripto para kuralı, Paris merkezli Finansal Eylem Görev Gücü’nün (FATF) tavsiyelerine uyma çabası olarak görülüyor. Teklif aracılığıyla, önceden belirlenmiş kara para aklama (AML) ve terörle mücadele finansman politikaları geliştirilecek ve kapsamı kripto para birimi değişimlerini içerecek.

Önerilen teklif kripto para savunucuları tarafından sıcak bir şekilde karşılanmazken kripto para kuralının uygulanıp uygulanmayacağı merakla bekleniyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version