Muhabbit

Hong Kong, Kripto Paralar Konusunda Düzenleyici Önlemler Almaya Başlıyor!

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonunun, 2023 yılının ikinci çeyreğinde, kripto para borsaları ile ilgili lisans yönergelerini yayımlayacağı bildirildi.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, kripto para borsaları ile ilgili bazı bilgilere yer verdi.

Bloomberg tarafından yayımlanan makalede, SFC’nin, 2023 yılının ikinci çeyreğinde, kripto para borsaları ile ilgili lisans yönergelerini yayımlayacağı bildirildi.

SFC’nin CEO’su Julia Leung’un açıklamalarına yer veren Bloomberg, yönergeler ile birlikte, borsaların, 1 Haziran 2023 tarihinde, bireysel yatırımcılara ticaret hizmetleri sunabileceğini ve kripto para ticaret platformlarına destek sağlayacağını belirtti. Bloomberg’e göre, Julia Leung, lisanslama rejimi ve yönerge hazırlanmasına yönelik istişare sürecinde, ilgili taraflardan 150’den fazla yanıt aldığını söyledi.

Leung ayrıca, Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Müşterinizi Tanıyın (KYC) düzenleyici gereksinimlerinin kurum için önemli hususların başında yer aldığını belirtti.  

Ülke genelinde Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcı (VASP) lisansı için çoğu şirketin onay beklediği belirtilirken, bazı ticaret platformlarının ise SFC’nin gözetimi altında yatırımcılara kripto paralar ile ilgili hizmetler sunmaya başladığı belirtiliyor. Hatta bu konuda açıklama yapan Reuters, OSL ve Hashkey Group’un, SFC’den halihazırda lisans almış birkaç ticaret platformu arasında yer aldığını açıkladı.

Hong Kong Kripto Para Merkezi Olmak İstiyor

Hong Kong, kripto paralar konusunda attığı adımlar ile bölgenin bir kripto para merkezi olmasını istiyor. Bu kapsamda da düzenleyici kurumlar, sektör ile ilgili bazı girişimlerde bulunuyor. Bunun sonucunda da dev şirketler, bölgede faaliyet göstermek için adımlar atıyor.

Örneğin son olarak, üzerinde bulundurduğu varlık miktarına göre Hong Kong’un en büyük dijital bankası olan ZA Bank, yaptığı açıklama ile bölgede kripto para birimleri ile ilgili hesap hizmetleri sağlamaya başlayacağını belirtti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu gelişmenin, şehrin dijital yönden gelişimine katkı sağlamak üzere başlatıldığı belirtildi.

Ancak, Hong Kong her ne kadar kripto para merkezi olmak için çeşitli adımlar atsa da bazı ticaret platformları, bölgedeki faaliyetlerini sonlandırma kararı alıyor. Bunlardan biri de rezervinde 1,4 trilyon dolarlık varlığa sahip bir kripto borsası olan Bitget.

Bidget, 24 Nisan 2023 tarihinde yaptığı bir açıklama ile Hong Kong VASP rejiminin yürürlüğe girmesi ile birlikte, Hong Kong’daki müşterilerine hizmet sunmayı bırakacağını duyurdu.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version