Muhabbit

Hong Kong FinTech Firmaları Blockchain’i Benimsiyor!

Gelişen blockchain teknolojisi, verimlilik ve sürdürülebilirlik avantajları ile birlikte Hong Kong’da ivmelenmeye başladı.

Hong Kong’da blockchain firmaları, şehrin finans ve teknoloji sektörünü domine etmeye başladı. Geçtiğimiz yıl içinde kurulmuş olan FinTech firmalarının yaklaşık %39’u DLT teknolojisini kullanıyor.

Hong Kong’un Finansal Hizmetler ve Hazine Bakanlığı’na göre, DLT teknolojisinin kullanımı 2018 yılında %27 oranında iken, yeni FinTech firmalarının kuruluşu ile birlikte yükselişe geçti.

1 Haziran tarihinde Hong Kong Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan rapora göre, blockchain teknolojisi bölgede bir ivme yakalamış durumda.

57 FinTech firmasından 22’sinin DLT ile çalışması dolayısıyla, Blockchain teknolojisi FinTech endüstrisinin en hızlı büyüyen bölümü olarak görünüyor.

WealthTech ise, FinTech firmaları arasında %20’lik bir oran ile ikinci en çok büyüyen bölüm oldu. Onu takip eden ödeme sektörü %17, ödeme sektörünün ardında ise %9’luk oran ile InsurTech yer alıyor.

Nisan 2019’dan bu yana Hong Kong’da faaliyet gösteren FinTech firmalarının sayısının 600’ü aştığı kaydedildi.

Hong Kong Blockchain’i Seviyor

Raporda, Hong Kong’da faaliyet gösteren blockchain ile alakalı olan firmaların yaklaşık %45’inin DLT çözümünü benimsemiş olduklarına değinildi.

Ayrıca Hong Kong’un blockchain sektörünü oluşturan %27’lik kısım ise, borsa-ticaret platformları. %14’ü ise digital assets custodians %9’u ise ticaret finansmanı sektöründe iş yapıyor.

Raporda ayrıca, Hong Kong’da sanal bankacılık sektöründe gözlemlenen değişimleri destekleyen teknolojilerin blockchain, yapay zeka ve bulut teknolojisi olduğu söyleniyor.

Hazine bakanlığı ayrıca, corona virüs pandemisi ortasında, FinTech ve blockchain teknolojilerinin benimsenmesinde yaşanan ivmelenmeye dikkat çekti. Bildiğiniz üzere pandemi dolayısıyla verimlilik ve sürdürülebilirliğe dikkat çeken DLT teknolojisi çoğu bilişim firması tarafından benimsenmiş durumda.

Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz günlerde Çinli teknoloji devi Tencent, bir blockchain ittifakı kurma planı olduğundan bahsetmişti. Tüm bu yaşananlar doğrultusunda blockchain teknolojisinin Çin’de daha da fazla benimsenmesi öngörülebilir bir durumdu.

Son Yazılar

Exit mobile version