Muhabbit

Hong Kong’ta Beklenen Etkinliğe Az Kaldı!

Hong Kong hükümeti, vatandaşlarına teknolojiyi sevdirmeye çalışıyor

Hong Kong hükümeti, gençlerin teknoloji ve mühendislik alanlarına yöneltmek ve hayal güçlerini geliştirmek için FinTech haftası öncesinde “İnovasyon ve Teknoloji Karnavalı” düzenliyor.

SAR hükümetinin teşviki ile lise ve daha sonraki okul grupları için çeşitli STEM kursları verilmeye başlandı. STEM kursları, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematikle ilgili eğitim vererek gençlerin bilim ve teknolojide kendilerini keşfetmelerini sağlamayı amaçlıyor. Üniversite düzeyinde de çeşitli burslar, yurt içinde ve yurt dışında inovasyon, teknoloji imkanları sunarak gençlerden maksimum verim almayı hedefliyor.

Bu programlardan mezun olanlar sayesinde ülkede 2022/23 akademik yılından itibaren, sekiz üniversitenin tamamı “Akıllı İmalat Mühendisliği” ve “Bilimsel Veri Analizi” alanlarında yeni dersler vermeyi başardı.

Ülkedeki İnovasyon ve Teknoloji Komisyonu, Hong Kong’un inovasyon ve teknoloji çalışmalarındaki başarılarını farklı yaş ve tabakalardan halka daha iyi tanıtmak için 2008’den beri her yıl organizasyonlar düzenliyor. 2008’den beri düzenlenen bu etkinlik, her yıl birçok aile ve çocuk için en çok beklenen etkinliklerden biri haline geldi.

Bu yıl 22 ila 30 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan “İnovasyon ve Teknoloji Karnavalı”nın teması, “İnovasyon ve Teknoloji Gücü ile Düşler Yelken Açacak” olacak. Karnavala çeşitli üniversiteler, Ar-Ge merkezleri, devlet ve özel kurumlar olmak üzere 54 katılımcı katılacak. Bu katılımcıların her biri bilimsel araştırma, yenilikçi uygulamalar veya oluşturdukları ürünlerin sonuçlarını sergileyecek.

Ayrıca karnavalda metaverse atölyeleri, planör modeli yapımı, yapay zeka oyun atölyeleri vb. gibi farklı temalara sahip yüzlerce I&T çevrim içi atölye çalışması da olacak. Bu yıl ki karnavalda özel olarak halkın Hong Kong’un ülkenin uzay gelişimine katkısını anlamasını sağlamak için özel bir uzay sergi alanı hazırlanacak.

Hong Kong’ta karnaval sonrasında FinTech başlayacak

“İnovasyon ve Teknoloji Karnavalı”nın bitmesinin hemen ardından 31 Ekim 2022 tarihinde ise FinTech haftası başlayacak. Her yıl Hong Kong’ta, 31 Ekim – 4 Kasım tarihleri ​​arasında “Sınırları Aşmak ve Sıra Dışıyı Yaratmak” temasıyla FinTech düzenleniyor. Etkinlik, 500’den fazla yerli ve yabancı şirket de dahil olmak üzere birçok konuk ve katılımcıyı aktif olarak katılmaya davet ediyor.

Bu yılki etkinlikte yeni nesil internet (Web3), Metaverse ve NFT teknolojilerinden faydalanarak ilk gelenlere Katılım Kanıtı Protokolü (POAP) tokenı dağıtacak. Kullanıcılar bu tokenlar aracılığıyla daha sonra 3D tarama yöntemiyle sanal avatarlarını oluşturabilecek. Konuklara yeni bir deneyim sunacak olan tokenlar daha sonra diğer endüstri etkinliklerine katılmak için de kullanılabilecek.

SAR hükümeti, FinTech haftası boyunca Hong Kong’un sanal varlıklar gelişimi hakkında vizyonu ve gelişimi hakkında tutumunu anlatacak bir bildiri yayımlayacak. Hükümet bu bildiri sonrasında duruşunu açıkça ifade edecek. Ancak şu anda Hong Kong uluslararası bir sanal varlık merkezi haline gelmek için tüm gücüyle çalıştığını belirtiyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version