Muhabbit

Hong Kong’ta Kripto Para ETF’si İçin Çok Fazla Talep Var!

Başka ülkelerdeki yatırımcılar, kendi yerel Bitcoin ETF’sini talep ediyor!

Hong Kong

Hong Kong Muhabbit

Kurumsal ve profesyonel müşterilerine kripto para ile ilgili borsa yatırım fonları (ETF’ler) sunmak isteyen yerel şirketler, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’na (SFC) talepte bulundu.

Gelen talepleri SFC’nin Başkan Yardımcısı İcra Kurulu Başkanı Julia Leung doğruladı. İlk BTC ETF’sinin kabulünden sonra başka ülkelerin de bu konuda cesaretlendiğini söylemek yanlış olmaz. Başta ülkeler, kripto paralarla alakalı riskler almaktan çekinirdi. Şimdi ülkeler, geri kalmamak için kripto para konusunda ilk adım atmak istiyor.

Hong Kong Fintech Haftası’nda konuşan SFC direktörü, kripto para ETF’leri için yeni bir bakış getirilmesini istedi. Kullanıcıların çevrim içi kripto para ETF’lerine erişmesine izin verilmesi gerektiğini, ancak kripto para içermeyen ETF’lere kıyasla aynı şartlara sahip olmayabileceğini belirtti.

Hong Kong’taki düzenleyicilerden ETF’lerle alakalı herhangi bir cevap gelmedi. Leung, SFC’nin şu anda kripto paraların amaca uygun olup olmadığını anlamak için düzenleyici rejimini gözden geçirdiğini söyledi.

Dijital varlık hizmet sağlayıcılarının Hong Kong’da faaliyet göstermesi için lisans alması gerekecek. Aynı zamanda kripto para ETF’sine sadece profesyonel yatırımcılar işlem yapabilecek. Portföyü 1 milyon dolar üzerinde olan bireyler veya toplamda 5 milyon dolardan fazlasına sahip olan şirketler, profesyonel yatırımcı olarak tanımlanır. SFC tarafından düzenlenen kurallara göre fon yöneticileri, brüt varlık değerlerinin %10’una kadar kripto para yatırımı yapabilir ve daha fazla yatırım yapmak isterlerse özel bir lisans başvurusunda bulunabilirler.

Geçen ay SEC, ilk BTC vadeli ETF’sini onayladı. Ağustos ayında Leung, Hong Kong’un lisanssız kripto para ticaretine son vermesi gerektiğini söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version